قران ثقل اکبر

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] قرآن ثقل اکبر. قرآن ثقل اکبر تألیف علی کمالی دزفولی
آنگونه که نویسنده، در مقدمه چاپ اول (انتشارات کتابخانه صدر) نگاشته: «این کتاب در حقیقت جلد سوم قانون تفسیر به حساب می آید.» به عبارت دیگر، مجموعه سه جلدی تألیفات علوم القرآن استاد با انجام این اثر، تکمیل شده که با استخاره به قرآن، آن را، قرآن ثقل اکبر، نام نهادند، این اثر، مرجعی بسیار سودمند و مفید برای استفاده طالبان و محققان علوم و معارف قرآنی است، چرا که حاوی نکات و معانی ادوات، شرح و بسط علوم بلاغی و مسائل ادبی و معارف تمهیدی مورد نیاز در تحقیقات قرآنی میباشد.
کتاب در اولین چاپ، دارای شش بخش بوده اما در چاپ اخیر (انتشارات اسوه) بخش اول آن با عنوان قرآن (در 24 صفحه) و قسمتهایی از بخش ششم و از همه مهمتر، مقدمه مفصل اثر حذف گردیده و بدین ترتیب کتاب بدون تمهید آغاز میشود. البته در چاپ اسوه دارای ملحقی مفصل به نام نمونه تفاسیر مهم (در 303 صفحه) و فهرستی منظم و دقیق است. پس به طور اجمال میتوان گفت چاپ در دسترس (اسوه)، دارای دو قسمت و در قسمت اول دارای چهار بخش میباشد که عبارتند از:
بخش اول: معانی ادوات، از همزه تا حرف الیاء.
ادواتی که مفسر نیازمند دانستن آنهاست، عبارتند از: حروف، آنچه از اسماء افعال و ظروف همانند حروفند.
مولف دانستن معانی ادوات و موارد استعمال آنها را از مقدمات مهم تفسیر میداند زیرا با اختلاف وضع آنها در کلام، فهم و استنباط دگرگون می شود. و دانستن معانی کامل ادوات را زیر بنای شناخت اعجاز قرآن میداند.

[ویکی فقه] قرآن ثقل اکبر (کتاب). آنگونه که نویسنده دانشمند جناب آقای مرحوم کمالی دزفولی در مقدمه چاپ اول (انتشارات کتابخانه صدر) نگاشته: «این کتاب در حقیقت جلد سوم قانون تفسیر به حساب می آید.» به عبارت دیگر، مجموعه سه جلدی تالیفات علوم القرآن استاد با انجام این اثر ، تکمیل شده که با استخاره به قرآن ، آن را، قرآن ثقل اکبر، نام نهادند، این اثر، مرجعی بسیار سودمند و مفید برای استفاده طالبان و محققان علوم و معارف قرآنی است، چرا که حاوی نکات و معانی ادوات، شرح و بسط علوم بلاغی و مسائل ادبی و معارف تمهیدی مورد نیاز در تحقیقات قرآنی میباشد.
کتاب در اولین چاپ، دارای شش بخش بوده اما در چاپ اخیر (انتشارات اسوه) بخش اول آن با عنوان قرآن (در ۲۴ صفحه) و قسمتهایی از بخش ششم و از همه مهمتر، مقدمه مفصل اثر حذف گردیده و بدین ترتیب کتاب بدون تمهید آغاز میشود. البته در چاپ اسوه دارای ملحقی مفصل به نام نمونه تفاسیر مهم (در ۳۰۳ صفحه) و فهرستی منظم و دقیق است. پس به طور اجمال میتوان گفت چاپ در دسترس (اسوه)، دارای دو قسمت و در قسمت اول دارای چهار بخش میباشد که عبارتند از:
← بخش اول
آنگونه که ذکر شد، کتاب پیش از نخستین چاپ اسوه (سال ۱۳۷۲) توسط انتشارات کتابخانه صدر در سال ۱۳۶۰ چاپ و منتشر گردید. بخشهائی از این کتاب در کتاب شناخت قرآن مولف آمده است. فهرست مفصل مطالب ابتدای کتاب راهنمای پژوهشگران میباشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس