قرابیه

پیشنهاد کاربران

قرابیه یا ( غرابیه ) معرب واژه �گلابیه� و به معنای شیرینی که با گلاب پخته شود این شیرینی نخستین بار در قرن هفتم میلادی در ایران پخته شده و سپس در قرن دهم برای نخستین بار در یک کتاب آشپزی عربی ثبت شده و در قرن 15 میلادی وارد ترکیه شده است .
قرابیه ( یا قُرَبی یَه ) ( به ترکی آذربایجانی: Qurabiyə ) نوعی شیرینی سنتی آذربایجان شرقی است. این نوع کلوچه در شهرهای مختلف ایران از جمله اردبیل، زنجان، تبریز، قزوین، ارومیه و مراغه و همچنین در کشورهای جمهوری آذربایجان، ترکیه و یونان پخته می شود. قرابیه در تبریز به عنوان شیرینی مجلسی و گران قیمت محسوب می شود. در زنجان به آن قرابی می گویند. در شهرستان سبزوار نیز شیرینی متفاوتی با همین نام پخته می شود. این شیرینی از سوغاتی های مخصوص اردبیل و تبریز و زنجان به شمار می رود.
...
[مشاهده متن کامل]

قرابی گردویی ( در زنجان آن را گیرداکان قلاویه سی می نامند ) گونه ای از این شیرینی است که در زنجان پخته می شود.
این شیرینی را با بادام که عمده محتویات آن است به همراه شکر و سفیده تخم مرغ و پسته درست می کنند. در قرابیهٔ پسته ای در تزیین روی شیرینی به جای بادام، مغز پسته به کار می برند. نوع دیگری از قرابیه بنام قرابیه نارگیلی هست که به جای بادام از پودر نارگیل استفاده می شود.

قرابیهقرابیه
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/قرابیه
قرابیه

بپرس