قباکلکی

لغت نامه دهخدا

قباکلکی. [ ق َ ک ُ ل َ ] ( اِخ ) دهی است از دهستان بانمک بخش اهرم شهرستان بوشهر. در 12000گزی باختری اهرم و خاور کوه قلانک واقع و موقع جغرافیایی آن جلگه و گرمسیر مالاریائی است. 795 تن سکنه دارد. آب آن از چاه و محصول آن غلات و خرما و شغل اهالی زراعت است. راه فرعی دارد. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 7 ).

دانشنامه عمومی

قَباکُلَکی، روستایی است از توابع بخش مرکزی شهرستان تنگستان استان بوشهر ایران.
این روستا در دهستان باغک بخش مرکزی شهرستان تنگستان قرار داشته و بر اساس سرشماری رسمی در سال ۱۳۸۵ جمعیت آن ۱۰۴۶نفر ( ۲۶۳خانوار ) بوده [ ۱] و در سال سال ۱۳۹۵ جمعیت آن ۱۰۲۲ نفر می باشد. [ ۲]
روستای قباکلکی در ۱۲ کیلومتری مرکز شهرستان تنگستان یعنی شهر اهرم قرار گرفته است. این روستا در غرب بزرگراه سیراف یعنی اتوبان بوشهر به اهرم خورموج واقع گردیده است.
با توجه به نقش بارز و تأثیر گذار روستای قباکلکی در پایداری و دفاع از انقلاب، از جمله تقدیم ۱۲ شهید و تعدادی رزمنده در سال ۱۳۶۵ این روستا از طرف استانداری بوشهر به عنوان روستای نمونه استانی انتخاب گردید و در چند سال بعد به عنوان روستای نمونه در سطح شهرستان تنگستان انتخاب گردید.
در مورد وجه تسمیه قباکلکی، مطالب گوناگونی گفته شده:
نخست اینکه، قبای مردمان زند که از منطقه فارس به منطقه تنگستان یعنی قباکلکی فعلی مهاجرت کردند با قبای تنگسیری ها که تا مچ پا بود فرق داشت و قبای آن ها تا زانویشان بود و این تغییر سایز برای مردمان تنگستان یک ایراد بود و مثال کلکی ( شلوار کوتاه ) بود. آن ها به کسانی که آدرس مردمان زند را می خواستند، قبای کل یا کلکی را می دادند و بعدها همین نام ماندگار شد. مردمان زند، محل خود را زندیه یا زندوی نامیده بودند، ولی اصرار بر نام قباکلکی توسط مردمان محلی این نام را ماندگار کرد.
نظریه دوم اینطور بیان شده که چون طایفه زنده بودی ها انسان های اصیل و رده بالایی بودن از قباهایی استفاده می کردن که از جنس کلک بوده و فقط مختص پولداران و اصیل زاده ها بوده و به همین دلیل آن ها را قباکلکی ها می نامند.
این امام زاده در شهرستان تنگستان هفتصد متری جنوب شرقی داودحسینی یکی از محلات روستای قباکلکی قرار گرفته. فاصله آن تا مرکز شهرستان تنگستان، پانزده کیلومتر هست. کهن سالان منطقه، مدفون در این بقعه را از اولاد امام موسی کاظم علیه السلام می دانند و چنین می گویند که ایشان در عصر بنی هاشم هنگامی که به همراه کاروانی از این منطقه می گذشت فوت کرد، و در این منطقه دفن گردید. مرقد مطهر شاهزاده اسماعیل تا مدت ها نامعلوم بود، تا اینکه صد و اندی سال پیش بر اساس خواب یکی از معتمدان روستا آشکار گردید و سپس بر روی مرقد گنبد و بارگاه بنا کردند. این امام زاده در کنار گلزار شهدای قباکلکی واقع گردیده.
عکس قباکلکیعکس قباکلکیعکس قباکلکیعکس قباکلکیعکس قباکلکیعکس قباکلکی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

در مورد وجه تسمیه قباکلکی ، مطالب گوناگونی گفته شده
نخست اینکه ، قبای مردمان زند که از منطقه فارس به منطقه تنگستان یعنی قباکلکی فعلی مهاجرت کردند با قبای تنگسیری ها که تا مچ پا بود فرق داشت و قبای آن ها تا زانویشان بود و این تغییر سایز برای مردمان تنگستان یک ایراد بود و مثال کلکی ( شلوار کوتاه ) بود.
...
[مشاهده متن کامل]

آن ها به کسانی که آدرس مردمان زند را می خواستند ، قبای کل یا کلکی را می دادند و بعدها همین نام ماندگار شد
مردمان زند ، محل خود را زندیه یا زندوی نامیده بودند ، ولی اصرار بر نام قبا کلکی توسط مردمان محلی این نام را ماندگار کرد.

اهالی قدیمی اونجا بر این باورند کهقبلا مردمان اینجا قبا ( عبا ) روی دوش میگزاشتند و عبا یا قبای اونها پرز یا کرک یا ( کلک ) داشته به همین دلیل به این اسم شهرت پیدا کرده است

بپرس