قاعده تروتن

دانشنامه عمومی

قاعدهٔ تروتون که اولین بار توسط فردریک توماس تروتون مطرح شد چنین می گوید که آنتروپی تبخیر مایعات مختلف همیشه مقداری تقریباً ثابت و نزدیک به ۸۵ تا ۸۸ ژول بر کلوین مول است. [ ۱] آنتروپی تبخیر به صورت نسبت آنتالپی تبخیر به دمای جوش تعریف می شود.
به صورت ریاضی قاعدهٔ تروتون به فرم زیر نوشته می شود:
که در آن R ثابت گازها می باشد.
قاعدهٔ تروتن برای بسیاری از مایعات قابل استفاده است. به عنوان نمونه آنتروپی تبخیر برای تولوئن برابر با ۸۷٫۳۰ ژول بر کلوین بر مول می باشد و همین کمیت برای بنزن و کلروفرم به ترتیب مقادیر ۸۹٫۴ و ۸۷٫۹۲ ژول بر کلوین بر مول را دارا می باشد. از قاعدهٔ تروتن به سبب فرم ریاضی ساده ای که دارد برای تخمین آنتالپی تبخیر مایعات با نقطهٔ جوش معین استفاده می شود.
با این همه این قاعده دارای استثنائاتی می باشد. برای نمونه آنتروپی تبخیر برای آب، اتانول، فرمیک اسید و هیدروژن فلوئورید با مقادیری که قاعدهٔ تروتن پیش بینی می کند تفاوت بزرگی دارد.
عکس قاعده تروتن
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس