فوندانت ( به انگلیسی: Fondant ) ، نوعی خمیر قنادی کاملاً سپید رنگ است. این نوع خمیر بیشتر برای پوشش کیک بکار برده می شود. در برخی از کشورها مانند انگلستان فوندانت، خمیر شکر ( به انگلیسی: Sugar paste ) نامیده می شود. [ ۱] در زبان فرانسه، فوندانت به معنی «ذوب شدن» و از ریشه fondue است. [ ۲]
آیسینگ فوندانت
در بسیاری از موارد منظور از فوندانت، آیسینگ فوندانت ( fondant icing ) است. آیسینگ به تزیینات خوراکی روی کیک و شیرینی گفته می شود که برای شکل دادن یا مجسمه سازی از آن استفاد می شود. آیسینگ فوندانت از آب، قند، گلیسرول و شکر ساخته می شود و بافت آن با سایر آیسینگ ها متفاوت است. [ ۲]
فوندانت را از لحاظ ظاهر می توان به سه دسته تقسیم کرد:[ ۲]
• فوندانت روان که مانند کرم است و از ترکیب آب، شکر، ژلاتین و گلیسیرین ساخته می شود.
• فوندانت خمیری که به همان آیسینگ فوندانت نیز شناخته می شود و عموماً منظور از کاربرد عبارت فوندانت همین نوع است.
• فوندانت مجسمه سازی مشابه فوندانت خمیری است ولی سخت تر است و برای مجسمه سازی کاربرد دارد.
تولید فوندانت با فوق اشباع کردن آب با شکر صورت می گیرد. پس از اشباع شکر در آب گرم، با سرد شدن آب، شکر شروع به تبلور یا کریستاله شدن می کند. اگر محلول بدون حرکت بماند تا سرد شود و سپس به شدن همزده شود، فوندانت تولید می شود. [ ۲]
ارزش غذایی فوندانت بواسطه قند موجود در آن، ۳۷۳ کالری در هر ۱۰۰ گرم است و ارزش غذایی دیگری ندارد. [ ۲]
از آنجا که بیشتر فوندانت از شکر درست می شود، ویژگی های بهداشتی فوندانت بسیار شبیه شکر است.
اولین مسابقه سازندگان و طراحان کیک فوندانت ایران صبح دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶ در هتل المپیک تهران برگزار شد. این مسابقات به همت نشریه اتحادیه قنادان تهران و آموزشگاه اتحادیه قنادان تهران و با حمایت اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران برگزار شد. [ ۳]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفآیسینگ فوندانت
در بسیاری از موارد منظور از فوندانت، آیسینگ فوندانت ( fondant icing ) است. آیسینگ به تزیینات خوراکی روی کیک و شیرینی گفته می شود که برای شکل دادن یا مجسمه سازی از آن استفاد می شود. آیسینگ فوندانت از آب، قند، گلیسرول و شکر ساخته می شود و بافت آن با سایر آیسینگ ها متفاوت است. [ ۲]
فوندانت را از لحاظ ظاهر می توان به سه دسته تقسیم کرد:[ ۲]
• فوندانت روان که مانند کرم است و از ترکیب آب، شکر، ژلاتین و گلیسیرین ساخته می شود.
• فوندانت خمیری که به همان آیسینگ فوندانت نیز شناخته می شود و عموماً منظور از کاربرد عبارت فوندانت همین نوع است.
• فوندانت مجسمه سازی مشابه فوندانت خمیری است ولی سخت تر است و برای مجسمه سازی کاربرد دارد.
تولید فوندانت با فوق اشباع کردن آب با شکر صورت می گیرد. پس از اشباع شکر در آب گرم، با سرد شدن آب، شکر شروع به تبلور یا کریستاله شدن می کند. اگر محلول بدون حرکت بماند تا سرد شود و سپس به شدن همزده شود، فوندانت تولید می شود. [ ۲]
ارزش غذایی فوندانت بواسطه قند موجود در آن، ۳۷۳ کالری در هر ۱۰۰ گرم است و ارزش غذایی دیگری ندارد. [ ۲]
از آنجا که بیشتر فوندانت از شکر درست می شود، ویژگی های بهداشتی فوندانت بسیار شبیه شکر است.
اولین مسابقه سازندگان و طراحان کیک فوندانت ایران صبح دوشنبه ۲ بهمن ۱۳۹۶ در هتل المپیک تهران برگزار شد. این مسابقات به همت نشریه اتحادیه قنادان تهران و آموزشگاه اتحادیه قنادان تهران و با حمایت اتحادیه صنف دارندگان قنادی، شیرینی فروشی و کافه قنادی تهران برگزار شد. [ ۳]
wiki: فوندانت