فواید الرضویه

دانشنامه آزاد فارسی

فواید الرضویه (الفواید ) (۳). فَوائِدُ الرَّضَویّه (الفَوائدُ...) (۳)
(عنوان کامل: الفوائدالرّضویه فی احوال علماء المذهب الجعفریه)، کتابی به فارسی، در احوال بزرگان شیعۀ امامیه، تألیف حاج شیخ عباس قمی، در ۱۳۳۳ق این کتاب شرح حال اجمالی و تفصیلی ۱۲۰۱ نفر از علما، فقها، حکما و متکلمین است که به ترتیب حروف الفبای نام کوچک آن ها تدوین شده است. فوائدالرّضویه در دو جلد به چاپ رسیده است (۱۳۲۷ش).

فوایدالرضویه (الفواید ) (۱). فَوائدُالرَّضَویّه (الفَوائدُ...) (۱)
نام رشته ای از کتاب ها که در موضوعاتی مختلف تألیف یافته و به تناسب نام امام رضا (ع)، یا نام مؤلف به این عنوان اسم گذاری شده اند، از آن جمله اند: ۱. الفوائد الرضویّة، در شرح طبّ الرضا (ع)؛ ۲. الفوائد الرضویّة، در اصول فقه، تألیف شیخ محمدرضا طبسی؛ ۳. الفوائدالرضویّة، در شرح حدیث رأس الجالوت، از قاضی سعید قمی؛ ۴. الفوائدالرضویّة فی احوال علماء المذهب الجعفریه، تألیف حاج شیخ عبّاسی قمی. کتاب اخیر از منابع رجالی در شرح احوال و آثار علمای شیعه به شمار می آید و بارها به چاپ رسیده است.

فوایدالرضویه (الفواید ) (۲). فَوائِدُالرَّضویّه (الفَوائدُ...) (۲)
شرحی عرفانی حِکْمی بر حاشیۀ حدیث رأس الجالوت، نوشتۀ قاضی سعید قمی. این حدیث، از آن جا که متضمن فوائد فلسفی و عرفانیِ بسیار دقیقی است، همواره مورد توجه معرفت پژوهان بوده است. هرچند، گویا امروزه سند متصل و اصیلی برای آن به دست نیست، اما علوّ مفاهیم آن، باعث شده تا عالمان شیعی، آن را تلقّی به قبول کنند. شرح قاضی سعید، براساس یک مقدمه و سه فائده بنا شده و در ذیل هر فائده، در قالب چندین مبحث، اجزای حدیث از دیدگاه حکمی بررسی شده است. امام خمینی (ره) حواشی ای بر آن تنظیم و تحریر کرده اند. این حواشی، از دیدگاه مکتب محیی الدینی، بسیار ارزشمند است. متن رساله و این حواشی، هر دو، به چاپ رسیده اند.

پیشنهاد کاربران

بپرس