فهیم دشتی

پیشنهاد کاربران

محمد فهیم دشتی ( زاده زمستان ۱۳۵۱ در ولایت پنجشیر – درگذشته ۱۴ شهریور ۱۴۰۰ در ولایت پنجشیر ) فعال سیاسی، نویسنده، روزنامه نگار افغانستانی، از مدافعان آزادی بیان، سخنگوی جبهه مقاومت ملی افغانستان، از فعالان این جبهه و هم رزم احمد شاه مسعود در مبارزه با طالبان بود. دشتی مدیریت هفته نامه کابل را بر عهده داشت و خواهرزادهٔ عبدالله عبدالله است. او در زمان ترور احمد شاه مسعود در سال ۲۰۰۱ مجروح شد ولی زنده ماند. محمد فهیم دشتی در جریان مقاومت پنجشیر در شهریور ۱۴۰۰ توسط بمباران پهپاد های منتسب به پهپاد های پاکستانی کشته شد.
...
[مشاهده متن کامل]

محمد فهیم دشتی در زمستان سال ۱۳۵۱ در ولایت پنجشیر افغانستان زاده شد. سال ۱۳۷۰ وارد دانشکده حقوق و علوم سیاسی دانشگاه کابل شد. وی از روزنامه نگاران با سابقه، خواهرزادهٔ عبدالله عبدالله و دستیار نزدیک خانواده رهبر اتحاد شمالی احمد شاه مسعود بود. او در ۹ سپتامبر ۲۰۰۱ با مسعود بود که احمد شاه مسعود، در اثر بمب گذاری انتحاری کشته شد. پس از ورود سربازان آمریکایی به افغانستان، او مسوولیت هفته نامه کابل، مستقر در کابل را به عهده گرفت و به خاطر پشتیبانی از روزنامه نگاران در افغانستان شناخته شد. در سال ۲۰۲۱ پس از تصاحب افغانستان توسط طالبان، دشتی به عنوان یک سخنگو به جبهه مقاومت ملی افغانستان پیوست.
در ۵ سپتامبر سال ۲۰۲۱ دشتی در هنگام حمله طالبان به پنجشیر کشته شد. طالبان ادعا کردند که او در حین پیشروی به بازارک، مرکز ولایت پنجشیر، جان خود را از دست داده است.
از فعالیت های فهیم دشتی می توان به روزنامه نگاری، دفاع از آزادی بیان، مسئول مطبوعاتی و نشریه، سخنگوی جبهه مقاومت ملی افغانستان، فعال سیاسی، فرماندهی جریان مقاومت پنجشیر اشاره کرد. از دیگر مسئولیت های او می توان به ریاست اتحادیه خبرنگاران افغانستان اشاره کرد. همچنین از او به عنوان تحلیل گر سیاسی و مشاوره رسانه ای نیز یاد می شود.
فهیم دشتی از پیشکسوتان رسانه در افغانستان به شمار می رفت. او در مدت کوتاهی، فعالیت گسترده در عرصه های رسانه ای انجام داده است. دشتی به مدت چندین سال در سمت ریاست اتحادیه ملی خبرنگاران افغانستان نیز انجام وظیفه کرد.
از سال ۱۳۷۱ در نشریه ای که احمد شاه مسعود به نام هفته نامه کابل بنیان گذاری کرده بود به فعالیت رسانه ای پرداخت. او به مدت بیش از یک دهه پس از سقوط دور اول طالبان، آن نشریه را به عنوان نشریه نمونه در کشور منتشر کرد. در سال ۱۳۸۰ خورشیدی پس از سقوط طالبان مدیریت هفته نامه کابل را به عهده گرفت. دوره مدیریت هفته نامه کابل توسط فهمیم دشتی روزگار شکوفایی این نشریه عنوان می شود و به سه زبان فارسی، انگلیسی و پشتو چاپ می شد.

فهیم دشتی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فهیم_دشتی

بپرس