دانه خوراکی [ n ۱] دانه ای است که برای مصرف انسان یا حیوان مناسب است. از شش بخش اصلی گیاه تشکیل شده اند، [ n ۲] و منبع اصلی کالری و پروتئین انسان هستند. [ ۱] این دسته طیف گسترده ای از گونه های گیاهی دانه های خوراکی را فراهم می کنند و به عنوان یک منبع غذایی جهانی، مهم ترین دانه های خوراکی از نظر وزن غلات و پس از آن حبوبات، مغزها، و سپس ادویه جات هستند.
غلات دانه خوراکی گیاهانی از خانواده تیره گندمیان هستند. غلات در دو نوع هستند، دانه های بزرگتر تولید شده توسط محصولات حساس به خشکی غلات نامیده می شوند و گونه های کوچکتر مقاوم به خشکی ارزن هستند. غلات را می توان به روش های مختلفی مصرف کرد، که همه آنها نیاز به پوست کندن و پختن دارند، از جمله لول شده، پف کرده یا آسیاب شده به آرد. بسیاری از غلات در حال حاضر یا گذشته جز غذاهای اصلی بودند و بخش بزرگی از کالری را در مکان هایی که در آن خورده می شوند فراهم می کردند. امروزه غلات تقریباً نیمی از کالری مصرف شده در جهان را تأمین می کند. [ ۲]
علف های دیگر با دانه های خوراکی عبارتند از:
• Astrebla pectinata – جو چمن میچل
• Brachiaria piligera – چمن سیگنالی
• Eragrostis eriopoda – چمن پشمی
• گونه های پانیکوم، مانند ارزن بومی ( Panicum decompositum ) و پانیک مودار ( P. effusum )
• Themeda triandra – علف کانگورو
• Yakirra australiensis – وحشت دسته جمعی
شبه غلات، یکی از گروه های پلی فیلتیک گیاهانی که دانه هایی شبیه دانه های غلات تولید می کنند. شبه غلات به روش های مشابه غلات استفاده می شود.
حبوبات، یا دانه خوراکی حبوبات، گیاهی از خانواده Fabaceae است. [ ۳] حبوبات را می توان به گرم تقسیم کرد که شکافته نمی شود و دال که شکافته می شود.
اگرچه برخی از حبوبات را می توان به صورت خام مصرف کرد، اما برخی باید قبل از مصرف حرارت داده شوند. در فرهنگ های خاص، لوبیاهایی که نیاز به حرارت دارند در ابتدا به عنوان کیک دانه تهیه می شوند. حبوباتی که نیاز به حرارت دارند عبارتند از:
• گونه های اقاقیا ( دانه گل ) ، مانند مولگا ( Acacia aneura ) ، واتل هالز کریک ( A. cowleana ) ، چوب آهن جنوبی ( A. estrophiolata ) ، بوته چتری ( A. ligulata ) ، خروس موری ( A. murrayana ) ، کورارا ( A. تتراگونوفیلا ) ، بوته جادوگر ( A. kempeana ) ، خرچنگ سیمی ( A. coriacea ) ، خرچنگ طلایی ( A. notabilis ) ، بوته رنگی ( A. pyrifolia ) ، بوته بردی ( A. victoriae ) ، دره ساحلی ( A. sophorae ) ، اقاقیا بند کفش ( A. stenophylla ) ، و پیندان واتل ( A. tumida ) .
• Atriplex nummularia – بوته نمکی پیرمرد
• گونه های Brachychiton، مانند kurrajong ( Brachychiton populneus ) , kurrajong شمالی ( B. diversifolius ) ، kurrajong بیابانی ( B. gregorii ) و kurrajong با گل قرمز ( B. paradoxus ) .
• Bruguiera gymnorhiza – حرا سیاه
• Calandrinia balonensis – parakeelya
• Canarium australianum – پوست انبه
• Canavalia rosea – لوبیا ساحلی
• Entada Phaseoloides – لوبیای سنت توماس
• گونه های اکالیپتوس، مانند تأمین مالله ( Eucalyptus leptopoda ) و کولیبا ( E. microtheca )
• Marsilea drummondii – nardoo
• گونه های خرفه، مانند خرفه معمولی ( خرفه ) و خروس بزرگ ( P. intraterranea )
• Nymphaea gigantea – نیلوفر آبی غول پیکر
• Rhyncharrhena linearis – پنتاتروپ بنفش
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفغلات دانه خوراکی گیاهانی از خانواده تیره گندمیان هستند. غلات در دو نوع هستند، دانه های بزرگتر تولید شده توسط محصولات حساس به خشکی غلات نامیده می شوند و گونه های کوچکتر مقاوم به خشکی ارزن هستند. غلات را می توان به روش های مختلفی مصرف کرد، که همه آنها نیاز به پوست کندن و پختن دارند، از جمله لول شده، پف کرده یا آسیاب شده به آرد. بسیاری از غلات در حال حاضر یا گذشته جز غذاهای اصلی بودند و بخش بزرگی از کالری را در مکان هایی که در آن خورده می شوند فراهم می کردند. امروزه غلات تقریباً نیمی از کالری مصرف شده در جهان را تأمین می کند. [ ۲]
علف های دیگر با دانه های خوراکی عبارتند از:
• Astrebla pectinata – جو چمن میچل
• Brachiaria piligera – چمن سیگنالی
• Eragrostis eriopoda – چمن پشمی
• گونه های پانیکوم، مانند ارزن بومی ( Panicum decompositum ) و پانیک مودار ( P. effusum )
• Themeda triandra – علف کانگورو
• Yakirra australiensis – وحشت دسته جمعی
شبه غلات، یکی از گروه های پلی فیلتیک گیاهانی که دانه هایی شبیه دانه های غلات تولید می کنند. شبه غلات به روش های مشابه غلات استفاده می شود.
حبوبات، یا دانه خوراکی حبوبات، گیاهی از خانواده Fabaceae است. [ ۳] حبوبات را می توان به گرم تقسیم کرد که شکافته نمی شود و دال که شکافته می شود.
اگرچه برخی از حبوبات را می توان به صورت خام مصرف کرد، اما برخی باید قبل از مصرف حرارت داده شوند. در فرهنگ های خاص، لوبیاهایی که نیاز به حرارت دارند در ابتدا به عنوان کیک دانه تهیه می شوند. حبوباتی که نیاز به حرارت دارند عبارتند از:
• گونه های اقاقیا ( دانه گل ) ، مانند مولگا ( Acacia aneura ) ، واتل هالز کریک ( A. cowleana ) ، چوب آهن جنوبی ( A. estrophiolata ) ، بوته چتری ( A. ligulata ) ، خروس موری ( A. murrayana ) ، کورارا ( A. تتراگونوفیلا ) ، بوته جادوگر ( A. kempeana ) ، خرچنگ سیمی ( A. coriacea ) ، خرچنگ طلایی ( A. notabilis ) ، بوته رنگی ( A. pyrifolia ) ، بوته بردی ( A. victoriae ) ، دره ساحلی ( A. sophorae ) ، اقاقیا بند کفش ( A. stenophylla ) ، و پیندان واتل ( A. tumida ) .
• Atriplex nummularia – بوته نمکی پیرمرد
• گونه های Brachychiton، مانند kurrajong ( Brachychiton populneus ) , kurrajong شمالی ( B. diversifolius ) ، kurrajong بیابانی ( B. gregorii ) و kurrajong با گل قرمز ( B. paradoxus ) .
• Bruguiera gymnorhiza – حرا سیاه
• Calandrinia balonensis – parakeelya
• Canarium australianum – پوست انبه
• Canavalia rosea – لوبیا ساحلی
• Entada Phaseoloides – لوبیای سنت توماس
• گونه های اکالیپتوس، مانند تأمین مالله ( Eucalyptus leptopoda ) و کولیبا ( E. microtheca )
• Marsilea drummondii – nardoo
• گونه های خرفه، مانند خرفه معمولی ( خرفه ) و خروس بزرگ ( P. intraterranea )
• Nymphaea gigantea – نیلوفر آبی غول پیکر
• Rhyncharrhena linearis – پنتاتروپ بنفش
wiki: فهرست دانه های خوراکی