فهرست آثار درباره بهرام بیضایی. کار و زندگیِ بهرام بیضایی ( ۱۳۱۷ ) موضوعِ آثار و تأمّلاتِ بسیاری بوده است. برگزیده ای از شناخته ترین های این ها اینجا فهرست می شود.
سرآغازِ نگارش دربارهٔ بهرام بیضایی و کارش کمابیش به سرآغازِ کارِ نویسندگیِ خودِ بیضایی برمی گردد. بعضی از کسانی که نخستین بار در آغازِ دههٔ ۱۳۴۰ در نوشته به بیضایی و کارش اشاره کردند یا درباره اش مقاله نوشتند عبارتند از یحیی ذکاء، ژان - ژاک گوتیه، ایرج افشار، اکبر رادی و جلال آل احمد. ( شاید نخستین بار که جایی مکتوب به نامِ بیضایی اشاره شده و منتشر شده باشد مجلّهٔ پُست تهران در خردادِ ۱۳۳۳ باشد. برخی گزارش های ساواک را نیز می توان از نخستین نوشته ها دربارهٔ بیضایی به شمار آورد. ) سپس تر آوازهٔ بیضایی سبب شد تا موضوعِ نوشته ها و نقّاشی ها و شعرها و فستیوال ها و سخنرانی های فراوان شود. دانشگاهیان نیز اغلب در مملکت های فارسی زبان پژوهش های فراوانی دربارهٔ بیضایی نوشتند که گاه به صورتِ کتاب نیز چاپ شده. با این همه، روی هم رفته بیشترِ آنچه دربارهٔ کار و زندگیِ بیضایی در زمانِ زندگیش گفته شده بیش و کم برگرفته از گفته های خودش بوده است. [ پانویس ۱] خاطراتِ مکتوب و ضبط شده نیز از منابعِ شناختِ بیضایی به شمار می رود، از راهِ نمونه خاطراتِ زین العابدین مؤتمن[ ۳] و عبّاس جوانمرد[ ۴] و عزّت الله انتظامی و پرویز ممنون[ ۵] و حمید سمندریان[ ۶] و هما روستا[ ۷] و جمشید لایق[ ۸] و ایرج زهری[ ۹] و داوود رشیدی[ ۱۰] و محمّد متوسلانی[ ۱۱] و ایرج پارسی نژاد[ ۱۲] و آیدین آغداشلو[ ۱۳] و شیدا قره چه داغی و عنایت الله بخشی و رضا کرم رضایی[ ۱۴] و منصور اوجی[ ۱۵] و لیلی گلستان[ ۱۶] و علیرضا خمسه[ ۱۷] و داریوش فرهنگ[ ۱۸] و محمّدعلی همایون کاتوزیان[ ۱۹] و امیر نادری[ پانویس ۲] و سوسن تسلیمی[ ۲۰] و غزاله علیزاده و بهروز غریب پور[ ۲۱] و عبّاس میلانی[ ۲۲] و پرویز پورحسینی و اسماعیل جمشیدی[ ۲۳] و زاون قوکاسیان[ ۲۴] و سیّد محمّد بهشتی شیرازی[ ۲۵] و فرشیده نسرین[ ۲۶] و آناهید آباد و بهاره رهنما. و همچنین است دانشنامه ها و تواریخِ نمایشِ نوین و سینما و ادبیات در ایران، از Histoire du cinéma iranien 1900 - 1999 محمّد حقیقت و فردریک سابورو تا نمایش های ایرانی کارِ صادق عاشورپور و تاریخ سینمای ایران کارِ جمال امید و A History of Persian Literature زیرِ نظرِ احسان یارشاطر.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفسرآغازِ نگارش دربارهٔ بهرام بیضایی و کارش کمابیش به سرآغازِ کارِ نویسندگیِ خودِ بیضایی برمی گردد. بعضی از کسانی که نخستین بار در آغازِ دههٔ ۱۳۴۰ در نوشته به بیضایی و کارش اشاره کردند یا درباره اش مقاله نوشتند عبارتند از یحیی ذکاء، ژان - ژاک گوتیه، ایرج افشار، اکبر رادی و جلال آل احمد. ( شاید نخستین بار که جایی مکتوب به نامِ بیضایی اشاره شده و منتشر شده باشد مجلّهٔ پُست تهران در خردادِ ۱۳۳۳ باشد. برخی گزارش های ساواک را نیز می توان از نخستین نوشته ها دربارهٔ بیضایی به شمار آورد. ) سپس تر آوازهٔ بیضایی سبب شد تا موضوعِ نوشته ها و نقّاشی ها و شعرها و فستیوال ها و سخنرانی های فراوان شود. دانشگاهیان نیز اغلب در مملکت های فارسی زبان پژوهش های فراوانی دربارهٔ بیضایی نوشتند که گاه به صورتِ کتاب نیز چاپ شده. با این همه، روی هم رفته بیشترِ آنچه دربارهٔ کار و زندگیِ بیضایی در زمانِ زندگیش گفته شده بیش و کم برگرفته از گفته های خودش بوده است. [ پانویس ۱] خاطراتِ مکتوب و ضبط شده نیز از منابعِ شناختِ بیضایی به شمار می رود، از راهِ نمونه خاطراتِ زین العابدین مؤتمن[ ۳] و عبّاس جوانمرد[ ۴] و عزّت الله انتظامی و پرویز ممنون[ ۵] و حمید سمندریان[ ۶] و هما روستا[ ۷] و جمشید لایق[ ۸] و ایرج زهری[ ۹] و داوود رشیدی[ ۱۰] و محمّد متوسلانی[ ۱۱] و ایرج پارسی نژاد[ ۱۲] و آیدین آغداشلو[ ۱۳] و شیدا قره چه داغی و عنایت الله بخشی و رضا کرم رضایی[ ۱۴] و منصور اوجی[ ۱۵] و لیلی گلستان[ ۱۶] و علیرضا خمسه[ ۱۷] و داریوش فرهنگ[ ۱۸] و محمّدعلی همایون کاتوزیان[ ۱۹] و امیر نادری[ پانویس ۲] و سوسن تسلیمی[ ۲۰] و غزاله علیزاده و بهروز غریب پور[ ۲۱] و عبّاس میلانی[ ۲۲] و پرویز پورحسینی و اسماعیل جمشیدی[ ۲۳] و زاون قوکاسیان[ ۲۴] و سیّد محمّد بهشتی شیرازی[ ۲۵] و فرشیده نسرین[ ۲۶] و آناهید آباد و بهاره رهنما. و همچنین است دانشنامه ها و تواریخِ نمایشِ نوین و سینما و ادبیات در ایران، از Histoire du cinéma iranien 1900 - 1999 محمّد حقیقت و فردریک سابورو تا نمایش های ایرانی کارِ صادق عاشورپور و تاریخ سینمای ایران کارِ جمال امید و A History of Persian Literature زیرِ نظرِ احسان یارشاطر.