فلفل دلمه ای ( به انگلیسی: Bell pepper ) نوعی فلفل شیرین است از خانواده سیب زمینیان که به رنگهای قرمز، زرد، سبز و نارنجی یافت می شود. از ویژگی های آن این است که به تندی دیگر گونه های فلفل نیست. به همین دلیل در انگلستان و ایرلند «فلفل شیرین» نیز نامیده می شود. این گیاه بومی مکزیک، آمریکای مرکزی و شمال آمریکای جنوبی است. دانهٔ این گیاه در سال ۱۴۹۳ به اسپانیا حمل شد و از آنجا به سراسر اروپا، آسیا و آفریقا گسترش یافت. امروزه چین و پس از آن مکزیک و اندونزی بزرگترین تولیدکنندهٔ فلفل در جهان هستند.
نام گمراه کنندهٔ فلفل به اشتباه توسط کریستف کلمب هنگام برگشت به اروپا به این گیاه داده شد. چرا که در آن زمان به هر ادویه ای که طعم تندی داشت فلفل گفته می شد.
این سبزی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مثل ویتامین C و کاروتن است، طوری که در ۱۰۰ گرم فلفل دلمه ای قرمز یا سبز و فلفل معمولی خام به ترتیب ۱۴۰، ۱۲۰ و ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C و ۳۸۴۰، ۲۶۵ و ۱۷۵ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد.
اثر فلفل در سرماخوردگی: وجود مقادیر فراوان ویتامین C در فلفل دلمه ای باعث شده این سبزی برای درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری که مصرف مرتب این سبزی در برنامهٔ غذایی، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را کاهش می دهد. یک عدد فلفل دلمه ای ۳۰۰ درصد نیاز روزانه ما به ویتامین C را تأمین می کند و میزان زیادی ویتامین A و بتاکاروتن به بدن می رساند. این فلفل دوست قلب و سلامت و ضد پیری است
در سال ۲۰۲۰، تولید جهانی فلفل دلمه ای ۳۶ میلیون تن بود که در رأس آن هاچین با ۴۶ درصد بزرگترین تولید کننده فلفل دلمه ای در جهان است و پس از آن مکزیک، ترکیه، اندونزی و ایالات متحده قرار دارند.
نام گمراه کنندهٔ فلفل به اشتباه توسط کریستف کلمب هنگام برگشت به اروپا به این گیاه داده شد. چرا که در آن زمان به هر ادویه ای که طعم تندی داشت فلفل گفته می شد.
این سبزی سرشار از ترکیبات آنتی اکسیدانی مثل ویتامین C و کاروتن است، طوری که در ۱۰۰ گرم فلفل دلمه ای قرمز یا سبز و فلفل معمولی خام به ترتیب ۱۴۰، ۱۲۰ و ۱۲۰ میلی گرم ویتامین C و ۳۸۴۰، ۲۶۵ و ۱۷۵ میکروگرم بتاکاروتن وجود دارد.
اثر فلفل در سرماخوردگی: وجود مقادیر فراوان ویتامین C در فلفل دلمه ای باعث شده این سبزی برای درمان سرماخوردگی مفید باشد. طوری که مصرف مرتب این سبزی در برنامهٔ غذایی، هم شدت و هم طول دوران سرماخوردگی را کاهش می دهد. یک عدد فلفل دلمه ای ۳۰۰ درصد نیاز روزانه ما به ویتامین C را تأمین می کند و میزان زیادی ویتامین A و بتاکاروتن به بدن می رساند. این فلفل دوست قلب و سلامت و ضد پیری است
در سال ۲۰۲۰، تولید جهانی فلفل دلمه ای ۳۶ میلیون تن بود که در رأس آن هاچین با ۴۶ درصد بزرگترین تولید کننده فلفل دلمه ای در جهان است و پس از آن مکزیک، ترکیه، اندونزی و ایالات متحده قرار دارند.
wiki: فلفل دلمه ای
فلفل دلمه ای (فیلم ۲۰۲۰). فلفل دلمه ای ( به انگلیسی: Bell pepper ) یا فلفل های شیملا ( به هندی: Shimla Mirchi ) فیلمی محصول سال ۲۰۲۰ و به کارگردانی رامش سیپی است. در این فیلم بازیگرانی همچون هما مالینی، راجکومار رائو، راکول پریت سینگ، شاکتی کاپور، پریا راینا، زویا خان، رامش سیپی و درمندرا ایفای نقش کرده اند.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفwiki: فلفل دلمه ای (فیلم ۲۰۲۰)