فلفل چیلی ( نام علمی: Capsicum annuum ) میوه گیاهی از سرده فلفل ( کپسیکوم ) است که عضوی از راسته بادنجانیان است. فلفل هالاپینو و فلفل هابانرو از انواع این فلفل هستند.
فلفل ها از حدود ۷۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح جزوی از رژیم غذایی انسان ها بوده و از قدیمی ترین گیاهان کشت شده در قاره آمریکا هستند. [ ۲]
کشور پرو دارای بیشترین تنوع فلفل کشت شده است. کشور بولیوی جایی است که در آن بیشترین تنوع فلفل های وحشی مصرف می شود.
در ایران نیز، این محصول در جاهای مختلفی کشت می شود که در بین آنها، روستای هدف گردشگری فرومد، از توابع استان سمنان، یکی از ( مهمترین ) قطبهای اصلی کشت و تولید فلفل در کشور است.
هنگامی که کریستف کلمب و گروهش به کارائیب رسیدند اولین اروپایی هایی بودند که با کپسیکوم ( فلفل ) مواجه شدند. آنها نام این گیاهان را فلفل نهادند زیرا همانند فلفل سیاه که برای آن ها شناخته شده بود مزه ای تند داشتند. [ ۳]
رسیدن فلفل های چیلی به آسیا توسط تجار پرتغالی اتفاق افتاد که به ارزش آن و شباهتش به فلفل سیاه واقف بودند. در اواخر قرن پانزدهم میلادی توسط پرتغالی ها به هند معرفی شد.
علت احساس تندی کردن در دهان به وسیلهٔ فلفل، ماده ای به نام کپسایسین است. کپسایسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر که توسط برخی از گیاهان سرده کپسیکوم تولید می شود موجب رانده شدن بعضی از علف خواران می گردد. کپسایسین نوعی آلکالوئید است که در برخی از گیاهان مثل فلفل یافت می شود که برای پوست و مخاط محرک بوده و برای تهیه انواعی دارو که در تسکین برخی از دردها به کار می رود نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده هرگاه به مخاط دهان برخورد کند، مغز به اشتباه آن قسمت را داغ احساس می کند.
فلفل های تند علاوه بر مصارف غذایی موارد استفاده دیگری هم دارند.
برای مثال از کپسایسین موجود در فلفل های چیلی برای ساخت اسپری فلفل یا برخی انواع گاز اشک آور استفاده می شود.
همچنین کپساسین، ماده ای که عامل تندی فلفل های چیلی است؛ به عنوان ضد درد کاربرد دارد.
رینیت آلرژیک در اثر واکنش های التهابی اعصاب مخاط بویائی ایجاد می گردد. براساس مطالعات و تحقیقات بسیار انجام شده فلفل قرمز بر روی اعصاب فیبرهای C بدون میلین و بعضی از فیبرهای A میلین دار مخاط بویائی اثر گذاشته و به عنوان عامل بلوک کننده نوروپپتیدها، رفلکس آکسون را مهار کرده و اثر درمانی ویژه ای بر رینیت آلرژیک دارد. مطالعات نوین ثابت کرده است که پس از درمان با کپسایسین میزان لکوترینهای ترشحات بینی تغییری نمی کند. [ ۴]
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلففلفل ها از حدود ۷۵۰۰ سال قبل از میلاد مسیح جزوی از رژیم غذایی انسان ها بوده و از قدیمی ترین گیاهان کشت شده در قاره آمریکا هستند. [ ۲]
کشور پرو دارای بیشترین تنوع فلفل کشت شده است. کشور بولیوی جایی است که در آن بیشترین تنوع فلفل های وحشی مصرف می شود.
در ایران نیز، این محصول در جاهای مختلفی کشت می شود که در بین آنها، روستای هدف گردشگری فرومد، از توابع استان سمنان، یکی از ( مهمترین ) قطبهای اصلی کشت و تولید فلفل در کشور است.
هنگامی که کریستف کلمب و گروهش به کارائیب رسیدند اولین اروپایی هایی بودند که با کپسیکوم ( فلفل ) مواجه شدند. آنها نام این گیاهان را فلفل نهادند زیرا همانند فلفل سیاه که برای آن ها شناخته شده بود مزه ای تند داشتند. [ ۳]
رسیدن فلفل های چیلی به آسیا توسط تجار پرتغالی اتفاق افتاد که به ارزش آن و شباهتش به فلفل سیاه واقف بودند. در اواخر قرن پانزدهم میلادی توسط پرتغالی ها به هند معرفی شد.
علت احساس تندی کردن در دهان به وسیلهٔ فلفل، ماده ای به نام کپسایسین است. کپسایسین و تعدادی از ترکیبات مشابه دیگر که توسط برخی از گیاهان سرده کپسیکوم تولید می شود موجب رانده شدن بعضی از علف خواران می گردد. کپسایسین نوعی آلکالوئید است که در برخی از گیاهان مثل فلفل یافت می شود که برای پوست و مخاط محرک بوده و برای تهیه انواعی دارو که در تسکین برخی از دردها به کار می رود نیز مورد استفاده قرار می گیرد. این ماده هرگاه به مخاط دهان برخورد کند، مغز به اشتباه آن قسمت را داغ احساس می کند.
فلفل های تند علاوه بر مصارف غذایی موارد استفاده دیگری هم دارند.
برای مثال از کپسایسین موجود در فلفل های چیلی برای ساخت اسپری فلفل یا برخی انواع گاز اشک آور استفاده می شود.
همچنین کپساسین، ماده ای که عامل تندی فلفل های چیلی است؛ به عنوان ضد درد کاربرد دارد.
رینیت آلرژیک در اثر واکنش های التهابی اعصاب مخاط بویائی ایجاد می گردد. براساس مطالعات و تحقیقات بسیار انجام شده فلفل قرمز بر روی اعصاب فیبرهای C بدون میلین و بعضی از فیبرهای A میلین دار مخاط بویائی اثر گذاشته و به عنوان عامل بلوک کننده نوروپپتیدها، رفلکس آکسون را مهار کرده و اثر درمانی ویژه ای بر رینیت آلرژیک دارد. مطالعات نوین ثابت کرده است که پس از درمان با کپسایسین میزان لکوترینهای ترشحات بینی تغییری نمی کند. [ ۴]
wiki: فلفل تند