فلسفه جدید غرب

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فلسفه جدید غرب، در انسان گرایی رنسانس بود. که بر ۴ محور اصلی بنا شده بود: فردگرایی، تاکید بر مذهب شخصی همراه با تردید در جایگاه نهاد کلیسا، علاقه زیاد به ادبیات یونان و روم باستان و ضدیت با مکتب ارسطو.
انسان گرایی رنسانس بر ۴ محور اصلی بنا شده بود: فردگرایی، تاکید بر مذهب شخصی همراه با تردید در جایگاه نهاد کلیسا، علاقه زیاد به ادبیات یونان و روم باستان و ضدیت با مکتب ارسطو. آنچه بیش از همه در آثار و فعالیت های انسان گرایان رنسانس می توان به وضوح مشاهده کرد حمله به عقاید مذهبی کلیسا و تشریفات رسمی آن بود. در واقع انسان گرایان برای نفی اقتدار و مرجعیت کلیسا و فلسفه ارسطو تلاش بسیاری کردند و همین وضعیت، مقدمات شکل گیری نگرش علمی و فلسفی را در دوران رنسانس و مدرن فراهم کرد.
انسان گرایی رنسانس
رنسانس به معنای تولد دوباره، گرایشی را نشان می داد که پیش از آن در یونان باستان تجربه شده بود. در این دوران مطالعه کردن طبیعت مترادف با مطالعه کردن خدا در نظر گرفته می شد و در عین حال توجه به انسانی که در این جهان زندگی می کند در کانون توجه انسان گرایان رنسانس قرار گرفت. در این بخش از مقاله، نگاهی گذرا به اندیشه ها و فعالیت های برخی از انسان گرایان مطرح رنسانس خواهیم داشت.
← فرانسیسکو پترارک
۱. ↑ اراسموس، دسیدریوس، اراسموس، ۱۳۸۳، ص۱.۲. ↑ اراسموس، دسیدریوس، اراسموس، ۱۳۸۳، ص۱۱.
منبع
...

پیشنهاد کاربران

بپرس