فلج عصب صورتی

دانشنامه عمومی

فلج عصب صورتی یا لَقْوه، بیماری ای است که طی آن هر گونه ساختار مرتبط با عصب چهره ای، فلج می شود. دلایل مختلفی باعث ایجاد این عارضه می شوند که شایع ترین علت بروز آن فلج بل است. [ ۱]
فلج صورت که از آن با عنوان فلج محیطی صورت هم یاد می شود از جمله شایع ترین بیماری ها در جهان است که به دلایل مختلف از قبیل تصادف، ضربه، قرار گرفتن در معرض آب وهوای بسیار گرم یا سرد، ابتلا به ویروس و هر آنچه عملکرد ریشه های عصبی این ناحیه را مختل کند، به وجود می آید. براساس آمار ارائه شده از سازمان جهانی بهداشت از هر ۵ هزار نفر در جهان، یک نفر به این بیماری مبتلا می شود. این بیماری که خیلی آرام و بی صدا به سراغ بیمار می آید از جمله بیماری هایی محسوب می شود که علاوه بر درگیر کردن بخشی از اعضای بدن به لحاظ روانی بیمار را تحت تاثیر قرار داده و به مرور برخی بیماری ها از قبیل افسردگی و اضطراب را در او ایجاد می کند.
فلج صورت با نام چارلز بل گره خورده است. این بیماری که معمولاً به شکل یک طرفه و یک فلج محیطی صورت است، باعث ضعف ماهیچه صورت در طرف گرفتار می شود. بررسی اسناد تاریخی نشانگر آن است که فلج عصب صورت به قدمت عمر انسان سابقه دارد و در نقاشی ها، پیکره ها، نقاب ها و پاپیروس ها به تصویر درآمده است. اگرچه این بیماری کشنده نیست، می تواند تأثیر معکوس بر کیفیت زندگی داشته باشد. فلج عصب صورت باعث عدم تقارن صورت و به هم خوردن حالت های چهره می شود. ناتوانی در بستن پلک می تواند منجر به التهاب قرنیه و کوری شود. اما تا پایان قرن نوزدهم میلادی هیچ درمان جراحی برای این بیماری ذکر نشده و بنابراین بسیاری از بیماران مبتلا به فلج عصب صورت باید یک رنج مادام العمر را تحمل کنند. اگرچه درمان جراحی برای فلج عصب صورت در قرن نوزدهم مطرح شد، روش های جراحی میکروسکوپی نوین در طول ده سال گذشته انقلابی در درمان این بیماری ایجاد کرده است.
به این بیماری در موارد مختلف، نام های مختلفی مانند بیماری کجی دهان یا کژدهانی یا کژرویی گفته می شود. [ ۲] زکریای رازی نخستین پزشک در تاریخ علم پزشکی بود که شرح کاملی از فلج عصب صورت ارایه داد و برخی درمان ها را پیشنهاد نمود. پس از او، دیگر پزشکان ایرانی مانند پورسینا و جرجانی هم این بیماری را توصیف کرده اند.
احساس ضعف یا بی حسی در عضلات صورت که معمولاً در یک طرف صورت بروز می کند از علائم اصلی این بیماری است. سایر نشانه ها شامل ناچشایی، پرشنوایی، کاهش ترشح بزاق و خشکی دهان، ترشح غیرعادی اشک و احساس درد در صورت می باشد. [ ۳]
عکس فلج عصب صورتی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس