فضاله الخوان فی طیبات الطعام و الالوان

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «فضالة الخوان فی طیبات الطعام و الالوان» تألیف ابن رزین تجیبی، اثری ممتاز در علم غذا و آشپزی اندلس (اسپانیای کنونی) و مغرب عربی است که مؤلف آن در عصر حکام بنی مرین این اثر را نگاشته نموده است.
مؤلف در مقدمه کتاب پس از ذکر اهمیت تغذیه در سلامتی، به این مطلب اشاره می کند که نویسندگان کتب طباخی از بسیاری از مطالب در این زمینه غفلت کرده اند و به مباحث مشهور اکتفا کرده اند لذا تصمیم به نگارش کتابی در رفع این کمبود نموده است. (فضالة الخوان، ص32- 30).
کتاب در دوازده بخش و یا به تعبیر مؤلف دوازده قسم تدوین و نگارش یافته است. هر قسم خود به بخش های کوچکتری تحت عنوان فصل تقسیم شده است و مؤلف در هر فصل به یک غذا و شیوه طبخ و درست کردن آن اشاره می کند.
کتاب فضالة الخوان نوعی کتاب آشپزی به سبک قدیم است که در آن به مباحث درست کردن بسیاری از غذاها پرداخته می شود.
در این کتاب با دو نوع تغدیه و روش طبخ و تهیه آن روبه رو می شویم: دسته ای که تهیه و طبخ آن نیازمند صرف وقت و هزینه بسیار است مثل مری مطبوخ و دسته ای دیگر که تهیه و طبخ آنها ساده و راحت است.

پیشنهاد کاربران

بپرس