فضائل تدین

پیشنهاد کاربران

فضائل تدیّن ( زاده 1297 در زنجان – درگذشته ۱۸ بهمن ۱۳۵۵ در تهران ) تحصیلکردۀ حقوق قضائی و فارغ التحصیل رستۀ فنی هوایی و ارتشبد نیروی هوائی شاهنشاهی در دوران پهلوی دوم و فرمانده آن نیرو از ۲۱ شهریور ۱۳۵۴ تا ۱۸ بهمن ۱۳۵۵ بود.
...
[مشاهده متن کامل]

فضائل تدین پس از تحصیلات مقدماتی و دریافت دیپلم کامل متوسطه وارد دانشگاه شد و در رشتۀ حقوق قضائی لیسانس گرفت. وی سپس به دانشکده افسری وارد شد و دورۀ فنی هوایی را در این رشته با موفقیت سپری نمود و در فروردین 1317 خدمت خویش را با درجۀ ستواندومی آغاز نمود. مدتی بعد وی برای طی دورۀ عالی رستۀ فنی به انگلستان اعزام گردید. وی پس از بازگشت به ایران پیشرفت خویش را در نیروی هوایی ارتش شاهنشاهی آغاز نمود. در همان دوران وی دورۀ ستاد دانشگاه جنگ و همچنین دورۀ ستاد نیروی هوایی را در آمریکا طی نمود. بنا به خلاصه وضعیت خدمتی وی، او در مهرماه سال 1338 به درجۀ سرتیپی نائل شده است.
در مقاله ای به قلم دکتر آرمان نوری از فرد نظامی با نام سرهنگ دکتر فضایل تدین یاد شده است که در وقایع پس از ۲۸ مرداد ۱۳۳۲ و در ماجرای دستگیری دکتر حسین فاطمی و ماجرای سوء قصد به وی با چاقو، توسط شعبان جعفری ( معروف به شعبون بی مخ ) و اکبر گیلیکه ای و جمعی دیگر از اوباش تهران، که به زخمی شدن دکتر فاطمی ( و همین طور خواهرش، سلطنت فاطمی ) و بستری شدن وی در بیمارستان نظامی منجر می شود، نقش داشته است. ظاهراً دکتر فضائل تدین با درجه سرهنگی و با عنوان سرهنگ پزشک فضائل تدین در این زمان یکی از پزشکان معالج دکتر فاطمی بوده است. بعنوان نمونه در این ارتباط:
. . . در این هنگام حکم اعدام دکتر فاطمی تأیید می شود. پس از شکنجه های فراوان در روز ۷ مهر ماه ۱۳۳۳ دکتر فاطمی را در حالی که از درد به خود می پیچید روی برانکارد به دادگاه نظامی منتقل کردند. وکیل او سرتیپ عبدالله قلعه بیگی از دادگاه خواست تا قاضی و دادستان از محل زندان که نزدیک هم بود دیدن نمایند تا آثار استفراغ خونی شب قبل دکتر فاطمی را مشاهده نمایند و به آنها ثابت شود که در این شرایط، محاکمهٔ او غیرقانونی است اما پزشکان خائن سرلشکر دکتر نصرالله خوشنویسان، سرلشکر دکتر کریم ایادی، سرتیپ دکتر نصرالله مقبلی و سرهنگ دکتر فضائل تدین با وجود استفراغ خون شب قبل اعلام نمودند که او در سلامت است و وکیل او نیز پس از زمان تنفس دیگر به دادگاه بازنگشت و برای آن که سریعتر کار تمام شود وکیل دکتر علی شایگان و مهندس احمد رضوی را که حتی تا آن موقع پرونده را ندیده بود به عنوان وکیل تسخیریش انتخاب کردند و آزموده که او را «آیشمن ایران» نامیدند در حالی که حتی محاکمه مصدق هم علنی بود از دادگاه خواست تا محاکمه دکتر فاطمی، سری و غیر علنی باشد و سرانجام حکم دستوری اعدام دکتر فاطمی صادر شد. رئیس دادگاه اولیه سرتیپ قطبی ( دائی فرح دیبا ) و رئیس دادگاه تجدید نظر سرلشکر منصور مزین بود و تقاضای فرجام هم رد شد.

فضائل تدینفضائل تدینفضائل تدینفضائل تدین
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فضائل_تدین

بپرس