فضائل الشام

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] فضائل الشام، اثر عربی ابی عبدالرحمن، عادل بن سعد، به بیان احادیث و روایاتی که پیرامون اهمیت شهر شام نقل شده اند، پرداخته است.
احساس نیاز نویسنده به بیان احادیثی که در رابطه با فضایل شام مطرح شده، انگیزه تألیف می باشد.
کتاب، با مقدمه مؤلف آغاز و مطالب، دربردارنده مجموع پنج کتاب می باشد که به بیان فضایل شهر شام و سکونت در آن پرداخته اند.
مباحث، صرف بیان روایات می باشد، بدون ارائه تحلیل و بررسی خاصی در مورد آنها.
جست وجو و بحث در بیان فضایل شهرها، امری است که پس از انتشار اسلام در مناطقی مانند شام، یمن و... اتفاق افتاده و از این میان، شام، بیشترین آثار را به خود اختصاص داده است. نویسنده، احتمال می دهد که شاید علت این امر، سفارشات فراوان پیامبر(ص) پیرامون فتح شام و ترغیب مردم به سکونت گزیدن و نشر دین در آن دیار باشد، اما در این میان، روایات مجعول فراوانی در مورد فضیلت شام و مذمت عراق، صادر شده است که نویسنده در مورد علت آن، احتمالات زیر را مطرح نموده است:

[ویکی فقه] فضائل الشام (کتاب). کتاب «فضائل الشام»، اثر عربی ابی عبد الرحمن، عادل بن سعد، به بیان احادیث و روایاتی که پیرامون اهمیت شهر شام نقل شده اند، پرداخته است. احساس نیاز نویسنده به بیان احادیثی که در رابطه با فضایل شام مطرح شده، انگیزه تالیف می باشد.
کتاب، با مقدمه مؤلف آغاز و مطالب، در بر دارنده مجموع پنج کتاب می باشد که به بیان فضایل شهر شام و سکونت در آن پرداخته اند. مباحث، صرف بیان روایات می باشد، بدون ارائه تحلیل و بررسی خاصی در مورد آنها.
گزارش محتوا
جست وجو و بحث در بیان فضایل شهرها، امری است که پس از انتشار اسلام در مناطقی مانند شام، یمن و... اتفاق افتاده و از این میان، شام، بیشترین آثار را به خود اختصاص داده است. نویسنده، احتمال می دهد که شاید علت این امر، سفارشات فراوان پیامبر صلی الله علیه و آله وسلّم پیرامون فتح شام و ترغیب مردم به سکونت گزیدن و نشر دین در آن دیار باشد، اما در این میان، روایات مجعول فراوانی در مورد فضیلت شام و مذمت عراق، صادر شده است که نویسنده در مورد علت آن، احتمالات زیر را مطرح نموده است: ۱. اختلافات سیاسی میان بنی امیه و شیعیان؛ ۲. عصبیت جاهلی و اختلافات قبیلگی؛ ۳. تحولات خلافت در دمشق و بغداد؛ ۴. کسب مال که اشخاصی به طمع مال، گروهی را مدح و عده ای را مذمت می کردند.
← کتاب اول
فهرست موضوعات هر کتاب، در آخر آن آمده است. پاورقی ها بیشتر به ذکر منابع و اشاره به ضعیف یا صحیح بودن روایات، اختصاص یافته است.

پیشنهاد کاربران

بپرس