فسنجان، خورش
(نامِ قدیمی: فُسوجَن/ فِسوجَن) از معروف ترین خورش های ایرانی (← آشپزیِ ایرانی، مکتب)، فراهم آمده از سینه و رانِ مرغ، مغز گردوی ساییده شده، پیاز رنده شده، رُب انار یا آلو، شکر، زعفران ساییده شده، روغن، نمک. فسنجان، که اغلب با چلو صرف می شود، به حسب مواد آن در نواحی گوناگون، انواعی دارد که همۀ آن ها با دستور مرسوم و متداول ترین نوع آن (تداول تهرانی) پخته می شوند. و بنا به ذائقۀ اشخاص به صورت ترش، شیرین و یا ترش و شیرین تهیه می شود. انواع فسنجان: فسنجان گوشت؛ فسنجان کوفته ریزه؛ فسنجان کدوحلوایی؛ فسنجان بادام؛ فسنجان پسته؛ فسنجان فندق؛ فسنجان مرغابی؛ فسنجان ماست؛ فسنجان بادنجان؛ فسنجان بِه؛ فسنجان هویج؛ انارآویج/سنگه خورش گیلان؛ مرغ چَرکَس.
(نامِ قدیمی: فُسوجَن/ فِسوجَن) از معروف ترین خورش های ایرانی (← آشپزیِ ایرانی، مکتب)، فراهم آمده از سینه و رانِ مرغ، مغز گردوی ساییده شده، پیاز رنده شده، رُب انار یا آلو، شکر، زعفران ساییده شده، روغن، نمک. فسنجان، که اغلب با چلو صرف می شود، به حسب مواد آن در نواحی گوناگون، انواعی دارد که همۀ آن ها با دستور مرسوم و متداول ترین نوع آن (تداول تهرانی) پخته می شوند. و بنا به ذائقۀ اشخاص به صورت ترش، شیرین و یا ترش و شیرین تهیه می شود. انواع فسنجان: فسنجان گوشت؛ فسنجان کوفته ریزه؛ فسنجان کدوحلوایی؛ فسنجان بادام؛ فسنجان پسته؛ فسنجان فندق؛ فسنجان مرغابی؛ فسنجان ماست؛ فسنجان بادنجان؛ فسنجان بِه؛ فسنجان هویج؛ انارآویج/سنگه خورش گیلان؛ مرغ چَرکَس.
wikijoo: فسنجان،_خورش