فرگشت زن

پیشنهاد کاربران

تکامل زن: از قبیلهٔ مادرسالار تا خانوادهٔ پدرسالار کتابی است که توسط سوسیالیست انقلابی اهل آمریکا، اِولین رید، در سال ۱۹۷۵ میلادی منتشر شد. این کتاب دیدگاهی مارکسیستی را در مورد تاریخ زنان ارائه می کند و از پیشگامان فمینیسم مارکسیست محسوب می شود. به بسیاری از زبان ها ترجمه شده است.
...
[مشاهده متن کامل]

نویسنده در کتاب تکامل زن، می پرسد که انسان شناسی چه چیزی می تواند در مورد تکامل اجتماعی به ما بگوید؟ سپس نتیجه می گیرد که سازمان اجتماعی از رابطهٔ مادر و فرزند برخاسته و در ابتدا به عنوان یک سیستم قبیله ای مادرتباری بوده که تدریجاً به صورت خانواده های پدرسالار درآمده و شکل هنجار به خود گرفته است ( ص. xiii ) .
مؤلف به طور ویژه بر اولین سوابق جوامع «ابتدایی» ( با اقتصاد مبتنی بر شکارچی - گردآورنده یا کشاورز ساده ) تمرکز می کند ( ص ۴۶۸، xviii ) . این جوامع تا قرن نوزدهم بسیار گسترده بودند. آن ها هیچ زبان نوشتاری نداشتند و نویسنده خاطرن شان می کند که در عرض چند سال پس از تماس با اروپایی ها، ساختار اجتماعی آن ها اغلب به طور اساسی تغییر می کرد ( ص. ۱۶۲ ) . بنابراین، او بر قدیمی ترین سوابق انسان شناسی تکیه می کند و به ویژه به بررسی چنین آثاری که رابرت بریفالت در سال ۱۹۲۷ منتشر کرد، استناد می کند ( ص. xv ) .
مشاهدات اساسی او این است که چنین جوامعی حول گروهی از زنان به همراه فرزندانشان سازماندهی می شدند. وقتی پسران به سن معینی می رسیدند، معمولاً در محدوده ۶ تا ۱۰ سال، به گروهی از مردان می پیوستند ( ص ۸۲ ) . بنابراین، مردان برادر زنان و عموهای مادری فرزندان می بودند، اما به دلیل قوانین سخت گیرانه برون همسری که توسط سنت های مبتنی بر توتم و تابو اعمال می شد، پدران بیولوژیکی نمی توانستند باشند.
مؤلف در ادامه می گوید یک تابوی دوگانه وجود داشت ( ص ۲۳، ۲۰۴ ) . روابط جنسی در گروه های خویشاوندی مجاز نبود. اما مردان نیز مجاز به کشتن کسی در همان گروه های فامیلی تعریف شده نبودند. معمولاً منع شدیدی نیز برای مردان وجود داشت که غذای زنان را بخورند و بالعکس ( صص ۷۱، ۸۳، ۹۱ ) .
سیستم های توتم و تابو فقط در گروه های مشخصی از آدمخواری جلوگیری می کرد. با این حال، معمولاً مردان را ملزم می کردند که هیچ زنی یا اغلب حتی حیوانات ماده را نکشند ( ص ۲۸۰ ) . اولین رید استدلال می کند که این تابو با اعتقاد به داشتن جادوی برتر زنان اعمال می شد زیرا آن ها می توانستند به صورتی خارق العاده بچه بزایند ( ص. ۱۰۸ ) .

فرگشت زن
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فرگشت_زن

بپرس