فرهنگ چای چینی ( انگلیسی: Chinese tea culture ) به نحوه تهیه چای و همچنین مواردی که افراد چای را در چین مصرف می کنند اشاره دارد. فرهنگ چای در چین با کشورهای اروپایی مانند انگلیس و سایر کشورهای آسیایی مانند ژاپن ، کره ، ویتنام در تهیه ، طعم و مزه و زمان مصرف آن متفاوت است. چای هنوز هم به طور مرتب ، چه در موارد گاه به گاه و چه به صورت رسمی ، مصرف می شود. علاوه بر نوشیدنی محبوب ، از آن در طب سنتی چینی و همچنین در غذاهای چینی استفاده می شود.
مفهوم فرهنگ چای به زبان چینی به عنوان chayi ( "هنر نوشیدن چای" ) یا cha wenhua ( "فرهنگ چای" ) گفته می شود. کلمه cha ( 茶 ) نشان دهنده نوشیدنی است که از کاملیا سیننسیس ، گیاه چای گرفته شده است. قبل از قرن هشتم قبل از میلاد، چای به طور جمعی با اصطلاح 荼 ( pinyin: tú ) به همراه تعداد زیادی از گیاهان تلخ دیگر شناخته می شد. لغت قدیمی تر چای به صورت 艸 ( pinyin: cǎo ) است که به شکل کاهش یافته 艹 و لغت 余 ( pinyin: yú ) ساخته شده است که نشانه آوایی آن را نشان می دهد.
چندین شرایط خاص وجود دارد که چای در فرهنگ چینی تهیه و مصرف می شود که مشابه آن در کشور تایوان نیز وجود دارد.
طبق سنت چینی ، اعضای نسل جوان باید با آوردن یک فنجان چای احترام خود را نسبت به اعضای نسل قدیمی و بزرگترها نشان دهند. دعوت از بزرگانشان برای صرف چای در رستوران ها یک فعالیت سنتی در تعطیلات است. در گذشته ، افراد طبقه پایین جامعه، چای را برای طبقه بالای جامعه آماده می کردند. امروزه با آزادسازی روزافزون جامعه چین، این قانون و مفهوم کمرنگ شده است.
در فرهنگ چینی ، چای ممکن است به عنوان بخشی از عذرخواهی رسمی عرضه شود. به عنوان مثال کودکانی که بدرفتاری کرده اند ممکن است برای نشانه پشیمانی و تسلیم شدن برای والدین خود چای فراهم کنند.
در مراسم ازدواج سنتی چینی ها، عروس و داماد در مقابل والدین خود زانو می زنند و به آنها چای می دهند و از آنها تشکر می کنند، که این بیانگر قدردانی و احترام به آنهاست. طبق رسم، عروس چای را به خدمت خانواده داماد می برد و داماد چای را خدمت خانواده عروس می برد. این روند نمادی از پیوستن دو خانواده است.
روش های مختلفی از دم کردن چای چینی وجود دارد که برای موارد مختلف متغیر است به عنوان مثال ، چای های سبز ظریف تر از چای های سبوس دار یا چای های سیاه هستند بنابراین، چای سبز باید با آب خنک تهیه شود. غیررسمی ترین روش دم کردن چای، اضافه کردن برگ های چای به قوری حاوی آب گرم است. این روش معمولاً در خانه ها و رستوران ها انجام می شود. روش دیگر برای سرو چای استفاده از یک کاسه لیوانی کوچک به نام گایوان است . امپراتور هونگ وو از سلسله مینگ با ممنوعیت تولید چای فشرده، به تولید چربی شکر چای کمک کرد.
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلفمفهوم فرهنگ چای به زبان چینی به عنوان chayi ( "هنر نوشیدن چای" ) یا cha wenhua ( "فرهنگ چای" ) گفته می شود. کلمه cha ( 茶 ) نشان دهنده نوشیدنی است که از کاملیا سیننسیس ، گیاه چای گرفته شده است. قبل از قرن هشتم قبل از میلاد، چای به طور جمعی با اصطلاح 荼 ( pinyin: tú ) به همراه تعداد زیادی از گیاهان تلخ دیگر شناخته می شد. لغت قدیمی تر چای به صورت 艸 ( pinyin: cǎo ) است که به شکل کاهش یافته 艹 و لغت 余 ( pinyin: yú ) ساخته شده است که نشانه آوایی آن را نشان می دهد.
چندین شرایط خاص وجود دارد که چای در فرهنگ چینی تهیه و مصرف می شود که مشابه آن در کشور تایوان نیز وجود دارد.
طبق سنت چینی ، اعضای نسل جوان باید با آوردن یک فنجان چای احترام خود را نسبت به اعضای نسل قدیمی و بزرگترها نشان دهند. دعوت از بزرگانشان برای صرف چای در رستوران ها یک فعالیت سنتی در تعطیلات است. در گذشته ، افراد طبقه پایین جامعه، چای را برای طبقه بالای جامعه آماده می کردند. امروزه با آزادسازی روزافزون جامعه چین، این قانون و مفهوم کمرنگ شده است.
در فرهنگ چینی ، چای ممکن است به عنوان بخشی از عذرخواهی رسمی عرضه شود. به عنوان مثال کودکانی که بدرفتاری کرده اند ممکن است برای نشانه پشیمانی و تسلیم شدن برای والدین خود چای فراهم کنند.
در مراسم ازدواج سنتی چینی ها، عروس و داماد در مقابل والدین خود زانو می زنند و به آنها چای می دهند و از آنها تشکر می کنند، که این بیانگر قدردانی و احترام به آنهاست. طبق رسم، عروس چای را به خدمت خانواده داماد می برد و داماد چای را خدمت خانواده عروس می برد. این روند نمادی از پیوستن دو خانواده است.
روش های مختلفی از دم کردن چای چینی وجود دارد که برای موارد مختلف متغیر است به عنوان مثال ، چای های سبز ظریف تر از چای های سبوس دار یا چای های سیاه هستند بنابراین، چای سبز باید با آب خنک تهیه شود. غیررسمی ترین روش دم کردن چای، اضافه کردن برگ های چای به قوری حاوی آب گرم است. این روش معمولاً در خانه ها و رستوران ها انجام می شود. روش دیگر برای سرو چای استفاده از یک کاسه لیوانی کوچک به نام گایوان است . امپراتور هونگ وو از سلسله مینگ با ممنوعیت تولید چای فشرده، به تولید چربی شکر چای کمک کرد.
wiki: فرهنگ چای چینی