فرهنگ در ترکیه

دانشنامه عمومی

فرهنگ ترکیه شامل فرهنگ ها و آیین هایی به شدت متنوع و ناهمگن است که از غرب آسیا، آسیای میانه، اروپای شرقی و سنت های قفقاز گرفته شده است. بسیاری از این سنت ها در ابتدا توسط امپراتوری عثمانی، یک کشور چند قومی و چند مذهبی گرد هم آمده بودند.
ترکیهٔ نوین در حال سرمایه گذاری بر بخش هایی است که به جهانی سازی کشور کمک می کند. برای مثال، بخش های هنری و معماری مورد توجه ترکیهٔ نوین بوده اند. نخبگان کشور در تلاش بوده اند تا کشور با سرعت بیشتری فرهنگ غربی را بپذیرد با این حال، فرهنگ ملی، بومی و مذهبی کشور را نیز حفظ کردند. به شکل کلی، حکومت ترکیه در تلاش بوده است تا ملی گرایی و فرهنگ ملی را تقویت و در کنار آن به جهانی سازی کشور بپردازد.
با شکل گیری امپراتوری عثمانی، در سال های ۱۳۰۰–۱۴۵۳، هنرمندان عثمانی در جستجوی شکل تازه ای از معماری بودند و پس از دستیابی به آن، آثاری را در ترکیه به جای گذاشتند. در طول تاریخ، بناهایی با معماری ارزشمند و ویژه، در ترکیه ساخته شدند که شامل مساجد و کاخ ها می شود. ترکیه امروزی نیز باوجود استفاده پیوسته از معماری غربی و مدرن، به معماری ملی خود وفادار بوده است.
نخستین قانون اساسی جمهوری ترکیه[ ۱] که در سال ۱۹۲۴ میلادی تهیه شده است دین رسمی ترکیه را اسلام تعیین نموده است. لیکن در اصلاحات قانون اساسی سال ۱۹۲۸ این ماده قانونی حذف و با تأکید بر جدایی دین از سیاست، ترکیه کشوری با دولت و حکومت سکولار ( جدایی دین از سیاست ) معرفی شده است. بنابر آخرین آمار، در ترکیه حدود ۹۹/۸ درصد جمعیت این کشور را مسلمانان و ۰/۲ درصد را مسیحیان و کلیمیان و پیروان دین های دیگر تشکیل می دهند.
حجاب اسلامی در ترکیه دچار دگرگونی هایی شده است. بر اساس قوانین ترکیه، کارمندان زن در ادارات دولتی اجازهٔ استفاده از روسری و سایر پوشش های مشابه را ندارند؛ همچنین بر اساس بخشنامه ای تحت عنوان «نحوه پوشش در مراکز آموزش عالی ترکیه» که در سال ۱۹۹۷ میلادی صادر شده، دانشجویان دختر دانشگاه های دولتی اجازهٔ استفاده از حجاب در دانشگاه ها را ندارند و در سال ۲۰۰۶ این قانون برای دانشگاه های غیردولتی نیز لازم الاجرا شد. [ ۲]
اکنون در این کشور حجاب «اختیاری» شده است و با این وجود همچنان حجاب توسط بسیاری از بانوان این کشور رعایت می شود. [ ۳]
آشپزی ترکیه به طور عمده میراث آشپزی عثمانی همراه با ترکیبی از آشپزی آسیای میانه، خاورمیانه و بالکان است. آشپزی ترکیه نیز بر آشپزی این مناطق و مناطق همجوار و حتی آشپزی اروپای غربی تأثیرگذار بوده است. عثمانی ها رسوم و آشپزی مناطق تحت سلطه خود در خاورمیانه را با عناصر محلی آسیای میانه درآمیختند و در واقع آشپزی سرشار از سلیقه و فن به وجود آوردند. از همین جهت مناطق مختلف تحت تسلط امپراتوری عثمانی گلچینی از غذاهای دوران عثمانی را در آشپزی امروزی خود دارند. آشپزی کشور همچنین تحت تأثیر آشپزی عربی، یونانی، ارمنی و ایرانی بوده است. [ ۴]
عکس فرهنگ در ترکیهعکس فرهنگ در ترکیهعکس فرهنگ در ترکیهعکس فرهنگ در ترکیهعکس فرهنگ در ترکیه
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس