فرضیه گام تصادفی

دانشنامه عمومی

فرضیه گام تصادفی ( انگلیسی: Random walk hypothesis ) که به آن گشت تصادفی نیز گفته می شود، یک تئوری مالی است که بیان می کند که روند تغییرات قیمت های بازار سهام به صورت رندوم واک بوده و بنابراین قابل پیش بینی نیستند. این فرضیه با فرضیه بازار کارا سازگار است.
ردپای استفاده از این مفهوم برای اولین بار را می توان در آثار معامله گر فرانسوی «جولز رگنالت» که در سال ۱۸۶۳ کتابی نوشته، و بعد از او ریاضی دان فرانسوی «لوئیز بچلیر» که در رساله دکتری خود با عنوان «تئوری سفته بازی» در سال ۱۹۰۰ تفسیر و بینش قابل توجهی از این فرضیه را نشان داده است، یافت. ایده مشابهی بعدها بوسیله «پائول کوتنر» استاد دانشکده مدیریت اسلوان ام آی تی در کتابی با عنوان «سیرت تصادفی قیمت های بازار سهام» که در سال ۱۹۶۴ به چاپ رسید، شکل گرفت. [ ۱] این عبارت در کتاب «گام تصادفی در وال استریت» نوشته «بورتون مالکیل» استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون[ ۲] در سال ۱۹۷۳ مورد پسند عامه قرار گرفت ( فراگیر شد ) . در حالیکه پیشتر در مقاله سال ۱۹۶۵، ایگن فما با عنوان «گام تصادفی در قیمت های بازار سهام» که نسخه ای با جزئیات فنی کمتر از رساله دکتری او بود، [ ۳] مورد استفاده قرار گرفته بود. این تئوری که قیمت های سهام به صورت تصادفی تغییر می کنند پیشتر در مقاله سال ۱۹۵۳ «موریس کندال» با عنوان «تحلیل اقتصادی سری های زمانی؛ قسمت اول: قیمت ها» پیشنهاد داده شده بود. [ ۴]
برتون جی مالکیل استاد اقتصاد دانشگاه پرینستون و نویسنده کتاب «گام تصادفی در وال استریت» در طی یک آزمایش به دانشجویانش سهامی فرضی با قیمت اولیهٔ ۵۰ دلار ارائه کرد. قیمت بسته شدن سهم در روز بعد با پرتاب یک سکه تعیین می شد، بدین صورت که در هر روز اگر سکه رو می آمد قیمت به اندازه نیم واحد افزایش می یافت و اگر پشت می آمد به اندازه نیم واحد کاهش؛ بنابراین، هربار، قیمت سهم با احتمال پنجاه - پنجاه نسبت به قیمت روز قبل کاهش یا افزایش می یافت. سیکل یا روندهای تغییر قیمت با این آزمایش در یک نمودار گردآوری شد؛ و مالکیل نتایج را به یک تحلیلگر تکنیکال داد؛ کسی که به دنبال پیش بینی تغییرات آینده یک سهم با استفاده از بررسی و یافتن رویه های قبلی آن است، [ ۵] با این باور که تاریخ دوباره خود را تکرار می کند. تحلیلگر تکنیکال به مالکیل گفت که فوراً این سهم را بخرد. از آنجا که پرتاب سکه ها کاملاً تصادفی بود، سهم فرضی مذکور هیچ رویهٔ کلی ای نداشت. مالکیل ادعا کرد که این آزمایش موید اینست که بازار و سهام می تواند به اندازه پرتاب یک سکه، تصادفی باشد.
عکس فرضیه گام تصادفی
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس