فرزندان امام سجاد

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] حضرت علی بن حسین بن علی بن ابی طالب (علیه السلام)، ملقب به زین العابدین و سجاد، چهارمین امام شیعیان است. برای آن حضرت فرزندان زیادی ذکر شده است که در مورد تعداد آنها اتفاق نظری وجود ندارد. از فرزندان نامدار آن حضرت می توان امام محمدباقر (علیه السلام)، زید بن علی (علیه السلام)، عبدالله باهر، عمر بن علی، که شخصی فاضل و جلیل القدر و بسیار پارسا و سخی بود و متولی صدقات رسول خدا (صلی الله علیه و آله وسلّم) و امیرالمؤمنین (علیه السلام) بوده است را نام برد. در این نوشتار به مشخصه فرزندان آن حضرت خواهیم پرداخت.
در کتب تاریخی برای حضرت علی بن حسین (علیه السلام) فرزندان زیادی ذکر شده است که در مورد تعداد آنها اتفاق نظری وجود ندارد.در کتاب مناقب تالیف ابن شهرآشوب تعداد فرزندان حضرت، دوازده نفر ذکر شده است.
ابن شهرآشوب، محمد بن علی، مناقب آل ابی طالب، ج۳، ص۳۱۱.
حضرت زید بن علی بن حسین (علیه السلام) برادر بزرگوار امام باقر (علیه السلام) و عموی امام صادق (علیه السلام) می باشد که در نزد خاندان اهل بیت عصمت و طهارت از جلالت قدر و عظمت فوق العاده ای برخوردار است. پیرامون شخصیت این امامزاده مطالب زیادی در روایات اسلامی وارد شده که بعضی مربوط به کیفیت تولد ایشان و نام گذاری و مادر بزرگوارشان می باشد و بعضی مربوط به شدت محبت حضرت سجاد (علیه السلام) به ایشان و برخی دیگر در زمینه فقه و فضل و ورع و خداترسی و کمالات روحی و فضایل اخلاقی و برنامه زندگی ایشان و بعضی دیگر پیرامون مباحثات و گفتگوی آن بزرگوار با بعضی از اصحاب امام باقر و امام صادق (علیهماالسلام) و بالاخره تعدادی از روایات مربوط به بعد شجاعت و صلابت در شخصیت آن حضرت است که منتهی به قیام بر ضد دودمان ننگین اموی در شهر کوفه گردید و سرانجام مساله شهادت مظلومانه آن حضرت و وقایع متاخر از آن و همچنین اخبار مکرر مساله به دار آویخته شدن آن حضرت در کناسه کوفه که از طرف جد، پدر، برادر و همچنین برادرزاده شان بیان شده است و همه اصحاب آن را می دانسته اند. و تالمات سخت حضرت صادق (علیه السلام) و اصحابشان از شهادت آن بزرگوار و برخورد ایشان با این قضیه.
مجلسی، محمدباقر، بحارالانوار، ج۴۶، ص۱۶۸، ح۱۲ - ۸۷.
عبدالله باهر پسر امام سجاد (علیه السلام) و مادرش فاطمه دختر امام حسن مجتبی (علیه السلام)، برادر تنی امام باقر (علیه السلام) می باشد.
شوشتری، احقاق الحق، ج ۲۸، ص۲۰۰.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس