فرزندان ابراهیم

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] نام اسماعیل و اسحاق از فرزندان ابراهیم چندین مرتبه در قرآن آمده است.
نام اسماعیل در قرآن دوازده بار، و نام اسحاق هفده بار آمده است، این دو پیامبر، از فرزندان ابراهیم از دو مادر بودند، مادر اسماعیل هاجر نام داشت، و مادر اسحاق ساره بود. خداوند این دو پسر را در سن پیری ابراهیم به ابراهیم عطا فرمود، چنان که در آیه ۳۹ سوره ابراهیم از زبان ابراهیم می خوانیم می گوید:«الحمد لله الذی وهب لی علی الکبر اسماعیل و اسحاق ان ربی لسمیع الدعاء؛ حمد و سپاس خداوندی را که در پیری اسماعیل و اسحاق را به من بخشید، قطعا پروردگار من شنونده (و اجابت کننده) دعا است.» از ابن عباس روایت شده، خداوند در سن نود و نه سالگی ابراهیم، اسماعیل را به او داد، و در سن صد و دوازده سالگی اسحاق را به او عطا فرمود، و از سعید بن جبیر نقل شده که ابراهیم تا ۱۱۷ سالگی فرزندی نداشت، سپس دارای فرزندانی به نام اسماعیل و اسحاق گردید.
حضرت ابراهیم در آن هنگام که در سرزمین بابل (عراق کنونی) بود، در ۳۷ سالگی با ساره دختر یکی از پیامبران به نام «لاحج» ازدواج کرد، ساره بانویی مهربان و با کمال بود و (همچون خدیجه (علیهاالسّلام)) اموال بسیار داشت، همه آن اموال را در اختیار ابراهیم گذاشت، و ابراهیم آن اموال را در راه خدا مصرف نمود. ساره در یک خانواده کشاورز و دامدار زندگی می کرد، وقتی که همسر ابراهیم شد، گوسفندهای بسیار و زمین های وسیعی که از ناحیه پدر به او به ارث رسیده بود، در اختیار ابراهیم گذاشت.
پیوستن هاجر و لوط به ابراهیم
هنگامی که ابراهیم همراه ساره از بابل به سوی سرزمین فلسطین هجرت کردند (چنان که قبلا ذکر شد) در مسیر راه وقتی که به مصر رسیدند، حاکم مصر کنیزی را به نام هاجر به ساره بخشید، ابراهیم همراه ساره و هاجر وارد فلسطین شدند، و در آن جا به زندگی پرداختند و ابراهیم و لوط (برادر یا پسر خاله ساره) در این سرزمین به هدایت قوم پرداختند، ابراهیم در قسمت بلند فلسطین، و لوط در قسمت پایین فلسطین با فاصله هشت فرسخ، سکونت نمودند، و حضرت لوط در عین آن که پیامبر بود، به نمایندگی از طرف ابراهیم در آن جا به راهنمایی مردم پرداخت.
ولادت حضرت اسماعیل
...

[ویکی فقه] فرزندان ابراهیم (قرآن). در این مقاله آیات مرتبط با فرزندان حضرت ابراهیم علیه السلام معرفی می شوند.
فرزندان ابراهیم علیه السلام انسان هایى هدایت شده و نیکوکار:«وتلک حجّتنآ ءاتینهآ إبرهیم على قومه ...• و وهبنا له إسحق ویعقوب کلًّا هدینا ... وکذلک نجزى المحسنین؛
انعام/سوره۶، آیه۸۳.
ظهور فرزندانى ستمگر در نسل ابراهیم علیه السلام:«سلم على إبرهیم • و برکنا علیه و على إسحق و من ذرّیّتهما محسن و ظالم لّنفسه مبین؛
صافات/سوره۳۷، آیه۱۰۹.
سفارشات حضرت ابراهیم علیه السلام به فرزندانش عبارت است از:
← دینداری
...

پیشنهاد کاربران

Ismael یا Ismail با تلفظ ایسما اِل و ایسما ایل ( اسماعیل ) به زبان والدین وی یعنی آبراهام ( ابراهیم ) و هاجر به معنای زیر بوده است : این است اِل یا ایل ما. Isaak یا Isaac با تلفظ ایسا اَک ( اسحاق ) از دیدگاه والدین وی یعنی آبراهام و سارا به معنای آنکه می خندد نبوده بلکه به معنای ایسای کوچک. Isa با تلفظ ایسا ( عیسی ) مخفف این سا می باشد و به معنای شبیه یا مثل و یا مانند این.
...
[مشاهده متن کامل]

ضمیر دوم شخص مفرد در این نام یعنی " این " اشاره به کلیه موجودات غیر زنده و زنده نباتی و حیوانی و انسانی دارد. Mohamad با دو تلفظ اصلی و ریشه ای یکی ؛ مو همه د به معنای مو یا ریشه و یا تار و پود همه چیز و همه کس ، یعنی اولین موجود آفریده شده توسط خداوند متعال در مقایسه و رقابت با بینش و باور دین مسیحیت که در آن ایسا اولین پسر خدا پنداشته می شود و دیگری به شکل مو هم آد ، به معنای " من هم به قوم عاد تعلق دارم ".

بپرس