فردیناندو گالیانی

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] فردیناندو گالیانی از اقتصاددان برتر جهان و اقتصاددانی ایتالیای الاصل است. سهم گالیانی در اقتصاد، عمدتاً تحقیقاتی مربوط به نظریه ارزش و مطلوبیت است.
گالیانی در ۲ دسامبر ۱۷۲۸ در کیه تی ایتالیا، چشم به جهان گشود و روز ۳۰ اکتبر ۱۷۸۷ در ناپل ایتالیا، دیده از جهان فرو بست. در هفت سالگی به ناپل رفت و تحصیلات کلاسیک را در آن جا گذراند. گالیانی کودک خوش گذرانی بود و در جوانی با محافل فرهنگی ناپلی زمان خود، تماس نزدیک داشت و خیلی زود با مطالعه ی اقتصاد آشنا شد. در ۱۷۴۵ کسوت روحانی دربر کرد. مطالعات گسترده ی پولی وی موقعی شروع شد که در پانزده سالگی اثر جان لاک با عنوان "ملاحظاتی چند درباره ی پی آمدهای تنزل بهره و ترقی ارزش پول"، و نوشته های لاک درباره ی پول را به ایتالیایی ترجمه کرد. این دو ترجمه انتشار اثر عمده ی او درباره ی پول رایج (Della Moneta) را در سن ۲۱ سالگی (۱۷۵۱) موجب شد.
ژید، شارل و ریست، شارل، تاریخ عقاید اقتصادی، ترجمه کریم سنجابی، تهران، انتشارات دانشگاه تهران، ۱۳۷۰، چاپ سوم، جلد اول، ص۵۰.
در آستانه ظهور اندیشه کلاسیک و در دوره حاکمیت عقاید سوداگران در انگلستان و فیزیوکرات ها در فرانسه، توجه به عقاید اقتصادی اندیشمندان ایتالیایی نیز بسیار مفید است. چراکه دوره ی بین ۱۷۵۰ تا ۱۷۸۰ برای ایتالیا از جهت اقتصادی دوره به خصوصی به شمار می رود. در این دوره، علاوه بر گالیانی، دانشمندانی مانند آنتونیو جنووسی (۱۷۶۹-۱۷۱۳)، گاتونو فیلانجری (۱۷۸۸-۱۷۵۲)، سزار بکاریا (۱۷۹۴-۱۷۳۸)، پیترو وری (۱۷۷۹-۱۷۲۸) و گیاماریا اورته (۱۷۹۰-۱۷۱۳) نیز زندگی می کردند؛ که در تحولات اندیشه اقتصادی در آستانه بروز افکار کلاسیک ها مؤثر بوده اند. سهم گالیانی در اقتصاد، عمدتاً به تحقیقاتی مربوط است که درباره نظریه ارزش و مطلوبیت انجام داده است.
دادگر، یدالله، تاریخ تحولات اندیشه های اقتصادی، قم، انتشارات دانشگاه مفید، ۱۳۸۳، چاپ اول، ص۲۲۰.
عقاید اقتصادی گالیانی بدین شرح هست:
واگی، جانی و گروئن وگن، پیتر، تاریخ مختصر اندیشه اقتصادی (از مرکانتیلیسم تا پول باوری)، ترجمه غلامرضا آزاد ارمکی، تهران، نی، ۱۳۸۷، چاپ اول، ص۱۲۵-۱۲۸.
...

پیشنهاد کاربران

بپرس