فرخزاد جهانگیری

پیشنهاد کاربران

فرخ زاد جهانگیری ( زاده ۱۳۲۹ تهران – درگذشته ۲۷ تیر ۱۳۵۹ زندان اوین تهران ) سرگرد خلبان و از افراد مرتبط با کودتای نوژه بود. تخصص وی خلبانی هواپیمای اف - ۴ بود که بعدها به گردان شناسایی آراف - ۴ اعزام شد. او سرانجام در ۲۷ تیرماه سال ۱۳۵۹ با شلیک گلوله به دست قاضی دادگاه مربوط یعنی محمد محمدی ری شهری به دهانش کشته شد.
...
[مشاهده متن کامل]

فرخزاد جهانگیری دارای یک فرزند بود و از دانشکده نیروهای هوایی فارغ التحصیل شد. در سال ۱۳۴۷ به پاکستان اعزام شد. وی خلبان هواپیماهای اف - ۴ و اف - ۴ شناسایی و یکی از افراد مرتبط در کودتای نوژه بود. در تاریخ ۱۶ تیر ۱۳۵۹، مقامات نظام جمهوری اسلامی ایران اعلام کردند که یک شبکه متشکل از افراد نظامی و غیرنظامی که قصد براندازی جمهوری اسلامی از طریق کودتا را داشته کشف و خنثی شده است. متعاقباً، بیش از ۶۰ نفر نظامی و غیرنظامی در شهرهای مختلف ایران ظرف مدت یک ماه به جوخه های اعدام سپرده شدند. اکثر نظامیان این گروه، هنوز مشمول پاکسازی ارتش پس از سقوط نظام شاهنشاهی نشده و در ارتش مشغول خدمت بودند. دو ماه بعد، به دروغ سازمان نقاب طی اطلاعیه ای مسئولیت اقدام به «قیام» را پذیرفت.
نورالدین کیانوری، رهبر حزب توده، در مقاله ای یادآوری کرد که کودتای نوژه توسط سازمان نظامی آن حزب، که با مقامات جمهوری اسلامی همکاری می کرد، کشف و «خنثی» شد.
جهانگیری پس از اخذ دیپلم در سال ۱۳۴۷ وارد نیروی هوایی شاهنشاهی ایران شد و مشغول به خدمت در رسنه خلبانی شد و به پاکستان اعزام شد و پروازهای آموزشی و دوره های خود را با هواپیماهای تی - ۳۳ و تی - ۳۷ و سپس اف - ۸۶ سیبر گذراند. او سپس در سال ۱۳۵۰ به علت مهارت بالای پروازی به دورهٔ خلبانی با هواپیمای اف - ۴ فانتوم که هواپیمای روز آن دوره بود انتخاب شد.
محاکمهٔ جهانگیری در دادگاه انقلاب اسلامی ارتش که در محل زندان اوین تشکیل شده بود از ساعت ۹ صبح تا ۴ و نیم بعد از ظهر به طول انجامید. با پایان گرفتن جلسه دادرسی، دادگاه به مدت یک ساعت وارد شور شد. او مسئول بمباران بیت خمینی در جماران بود.
بر اساس کیفرخواست صادره از طرف دادستانی، سرگرد جهانگیری و دیگر متهمان، به طور دسته جمعی به «طراحی و شرکت در کودتای نافرجام پنجشنبه شب مورخ ۱۸ تیرماه ۱۳۵۹ علیه جمهوری اسلامی ایران» و با عنوان «بغی بر حکومت اسلامی» متهم شدند.

فرخزاد جهانگیریفرخزاد جهانگیریفرخزاد جهانگیری
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فرخزاد_جهانگیری

بپرس