فرحات حشاد

پیشنهاد کاربران

فرحات حشاد ( عربی: فرحات حشاد; ۲ فوریهٔ ۱۹۱۴ – ۵ دسامبر ۱۹۵۲ ) از رهبران سیاسی و سندیکایی تونس در ۲ فوریه ۱۹۱۴ به دنیا آمد. او با تأسیس اتحادیه سراسری اشتغال در سال ۱۹۴۶ به یک چهره شناخته شده تبدیل شد و طرفداران بسیاری در میان طبقه کارگر و سایر قشرها جامعه تونس پیدا کرد. وی یک مبارز راه استقلال کشورش از چنگ استعمار فرانسه و اولین دبیرکل سندیکای سراسری کارگران تونس از ابتدای تأسیس آن در سال ۱۹۴۹ تا هنگام ترورش در ۵ دسامبر سال ۱۹۵۲ بود.
...
[مشاهده متن کامل]

فرحات دوران تحصیلات ابتدایی را در مدرسه ای در زادگاهش سپری کرد و سپس به شهر سوسه رفته و در آنجا به کار آزاد پرداخت. وی فردی جسور و شجاع بود و بسرعت به فعالیت های فرهنگی و سیاسی و سندیکایی روی آورد. فرحات بعد از فوت پدرش ناچار از ترک تحصیل شده و در یکی از شرکت های حمل و نقل دریایی در شهر سوسه تونس بکار پرداخت و از همان ابتدا شروع به تکمیل ایده هایش برای تشکیل اتحادیه کارگران تونس کرد که در آن زمان وابسته به کنفدراسیون سراسری اشتغال بود که یک اتحادیه فرانسوی بود. او فعالیت های کارگریش را افزایش داد و به همین خاطر مجبور به ترک شغل خودش در سال ۱۹۳۹ شد و در معرض مشکلات و سختی های اقتصادی در جریان جنگ جهانی دوم قرار گرفت. فرحات در سال ۱۹۴۳ مجدداً فعالیت های سندیکایی اش را از سر گرفت ولی با سندیکای منطقه ای بخاطر وابستگی اش به کنفدراسیون فرانسوی اختلاف پیدا کرد و آنرا ترک و با تعدادی از همراهانش سندیکای مستقل کارگران را در جنوب تأسیس و به مساوات بین کارگران تونسی با همکاران فرانسویشان در زمینه حقوق شهروندی فراخوان داد و بدنبال آن شروع به دادن فراخوان برای استقلال از فرانسه کرد.
فرحات دارای تفکرات سوسیالیستی بود و از حقوق طبقه زحمتکش کارگر علیه طبقه سرمایه دار دفاع می کرد و همین باعث شد که تبدیل به یکی از رهبران اتحادیه سراسری سندیکاهای کارگری بشود. فرحات نظریه مبارزه مسلحانه برای آزادی تونس را بعد از این که استعمارگران فرانسوی اکثر رهبران سیاسی تونس را در سال ۱۹۵۲ دستگیر کردند پایه ریزی نمود.
با افزایش فعالیت های سندیکایی، فرحات حشاد بعنوان یک رهبر ملی برجسته و مبارز سیاسی و مصلح اجتماعی به شهرت رسید به خصوص وقتی از کشورهای بزرگی نظیر آمریکا دیدار کرد و آوازه شهرتش از مرزهای تونس فرا رفت و از سال ۱۹۵۱ خودش را چه مادی و چه معنوی به طور کامل وقف مقاومت و جنبش ملی کرد و عملاً تبدیل به یک رهبر سیاسی گردید، ترس نیروهای استعمار را فرا گرفت. فرحات به حسن رفتار و عشق به کشورش شناخته می شد و ویژگی های برجسته اخلاقی او تأثیرات مثبتی بر روی مردم تونس داشت، حمایت گسترده مردمی از فرحات و این که حاضر نبود با استعمارگر همکاری کند یا به خواسته های آن تن دهد، باعث برانگیخته شدن کینه آنها علیه او گردید.

فرحات حشادفرحات حشادفرحات حشادفرحات حشاد
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/فرحات_حشاد

بپرس