فراسوی نیک و بد

دانشنامه عمومی

فراسوی نیک و بد ( به آلمانی: Jenseits von Gut und Böse ) کتابی ست نوشته فریدریش نیچه فیلسوف آلمانی، که در واپسین سال های عمر وی در سال ۱۸۸۶ انتشار یافت. عنوان اصلی کتاب فراسوی نیک و بد — پیش درآمدی بر فلسفه آینده است که نویسنده مقصودش را از نگارش این کتاب نگاه به فلسفه آینده عنوان می کند.
نویسنده در واپسین سال های عمر خویش دوره ای سخت را گذرانده است و این کتاب حاصل زمستان یکی از سال های عمر اوست که به گفته خویش خیلی مهم بوده است.
دریکی از نامه های خویش به دوست خود می نویسد:
از این زمستان بهره ای فراوان بردم و اثری نگاشتم که دشواری های فراوانی دارد و حتی از انتشار آن گاهی می هراسم و لرزه بر اندامم می افتد. نام این کتاب چنین است: فراسوی نیک و بد — پیش درامدی بر فلسفه آینده.
ترجمه های فارسی از متن آلمانی این کتاب از داریوش آشوری و سعید فیروزآبادی در ایران چاپ و منتشر شده است.
عکس فراسوی نیک و بد

فراسوی نیک و بد (فیلم). فراسوی نیک و بد ( انگلیسی: Beyond Good and Evil ) فیلمی به کارگردانی لیلیانا کاوانی است که در سال ۱۹۷۷ منتشر شد. این فیلم به رابطۀ عمیقی که در سال 1880 بین فردریش نیچه، لو آندرئال سالومه و پل ری به وجود آمد می پردازد.
دومنیک سندا
رابرت پاول
ارلاند یوسفسن
ویرنا لیزی
نیکولتا ماکیاولی
کلارا کولوسیمو
کارمن اسکارپیتا
اومبرتو اورسینی
الیزا کگانی
فیلیپ لروی
• Amedeo Amodio
رناتو اسکارپا
• Roberto Bruni
گوئیدو چرنیلیا
• Élisabeth Wiener
عکس فراسوی نیک و بد (فیلم)عکس فراسوی نیک و بد (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

دانشنامه آزاد فارسی

فراسوی نیک و بد (Jenseits von Gut und Bose)
کتابی فلسفی در ۹ بخش و در قالب گُزین گویه، از فریدریش ویلهلم نیچه، منتشرشده به آلمانی در ۱۸۸۶. نیچه این اثرش را توضیح نامه ای برای مهم ترین مفاهیم کتاب چنین گفت زردشت خود دانسته، اگرچه این کتاب چیزی بیش از درآمدی به چنین گفت زردشت است و به حوزۀ مسائل و اندیشه های دیگر اثر نیچه، خواست قدرت، تعلق دارد. فراسوی نیک و بد آخرین کتابی است که نیچه در آن زبان گزین گویه را، به مثابۀ سنتزی از اندیشه هایش، به کار برده است. در این کتاب نیز با موضوعاتی چون غیرعقل گرایی و غیراخلاق گرایی، و پیش از آن با شکی قاطع دربارۀ ارزش فلسفه ها روبه رو هستیم. اساس این کتاب نقد مظاهر گوناگون مدرنیته، و نقادی بی رحمانه و دلیرانه از همۀ فلسفۀ غرب و سیر اندیشه های آن، به عنوان اندیشه ای در زیر افسون ارزش های اخلاقی و ریاکاری اخلاقی و بسته و محدود در تمناها و امکانات بشری است. جدال نیچه؛ عقل به منزلۀ محدودۀ امکان شناخت و معنابخشیدن به هستی برای بشر، و با اخلاق، به مثابۀ پرورشگاه آرزوهای گله ای بشر، همه برای دست یافتن به امکانی فرابشری است. فراسوی نیک و بد به لحاظ هنر نویسندگی پخته ترین و اساسی ترین اثرِ نثری نیچه است که از آغاز تا پایان پرداختی دقیق و ترکیبی موزون دارد. این کتاب بیان اندیشه های نیچه نیست، بلکه نمایش اندیشه های او به زبان تمثیل و تصویر و هزل و طنز است. این اثر به قلم داریوش آشوری به فارسی برگردانده شده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس