فاطمه بنت حسین در کربلا

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] او دختر امام حسین علیه السّلام و از مادری به نام ام اسحاق دختر طلحة بن عبیدالله متولد شد.
ام اسحاق همسر امام حسن مجتبی علیه السّلام بود. امام حسن علیه السّلام در زمان شهادت ، شایستگی های ام اسحاق را به امام حسین علیه السّلام یادآور شدند و از ایشان خواستند پس از وی با ام اسحاق ازدواج کند. (بر اساس این قول تولد فاطمه دختر امام حسین علیه السّلام در سال ۵۱ هجری یا اندکی پس از آن صورت گرفته است که در این صورت حداکثر سن او در زمان واقعه عاشورا حدود نه یا ده سال بود این در حالی است که بنا بر قول برخی دیگر از علما و مورخان که سن ایشان را در زمان وفات ۹۰ و در سال ۱۱۰ یا ۱۱۷ هجری ذکر کرده اند بنابراین سال تولد ایشان ۲۰ یا ۲۷ هجری بوده و سن شریف ایشان در کربلا ۴۰ یا ۳۴ سال بود که البته بسیار بعید به نظر می رسد.) امام حسین علیه السّلام به توصیه برادر عمل کردند و پس از پایان عده با ام اسحاق ازدواج کرد که یکی از ثمرات این ازدواج فاطمه بود.
ازدواج و فرزندان
فاطمه با پسر عمویش حسن بن حسن مثنی ازدواج کرد که ثمره این ازدواج عبدالله محض و ابراهیم الغمر، قتیل باخمری، و حسن بن حسن بن حسن مثلث و دخترانی به نام های زینب و رقیه و ام کلثوم بود.
← چگونگی ازدواج
از مهمترین حوادث و رخدادهای ایام زندگانی فاطمه دختر امام حسین علیه السّلام بی شک می توان به شهادت پدر بزرگوارش سید و سالار شهیدان در کربلا اشاره کرد؛ حادثه ای که در برابر دیدگان او اتفاق افتاد و او را از این واقعه به شدت متاثر و محزون نمود. فاطمه به اتفاق همسرش -حسن مثنی- در پی حرکت کاروان امام حسین علیه السّلام از مدینه به مکه و سپس از آنجا تا کربلا کاروان امام حسین علیه السّلام را همراهی کرد.در برخی از منابع فاطمه حامل ودایع امامت معرفی شده است. قائلین این سخن به حدیثی از امام باقر علیه السّلام استناد جسته، آورده اند ایشان در روایتی خطاب به یکی از یارانش به نام ابی جارود فرمودند:امام حسین علیه السّلام در عصر عاشورا و به هنگام وداع، دختر خود فاطمه را فرا خواند و نوشته ای دربسته و وصیت نامه ای آشکار را به او سپرد (تا او آن را به امام علیه السّلام بعدی برساند)(گویا امام حسین علیه السّلام به خاطر بیماری شدید امام سجاد علیه السّلام این ودایع را به دست دخترش دادند تا به دست امام سجاد علیه السّلام برساند.) پس فاطمه آن کتاب را به علی بن الحسین علیه السّلام داد و به خدا قسم پس از آن، آن کتاب به ما رسید. راوی می گوید: گفتم: خداوند مرا فدایت گرداند در آن کتاب چه بود؟ فرمود: به خدا سوگند آنچه فرزندان آدم از آن هنگام که خداوند آدم را آفرید تا هنگامی که دنیا نابود شود به آن نیاز دارند در آن کتاب است به خدا سوگند همه حدود حتی دیه یک خراش در آن است.
روایت غارت خیام اهل بیت
...

پیشنهاد کاربران

بپرس