فادمپ

دانشنامه عمومی

فادمپ ها ( fodmap ) مختصر شده انگلیسی: الیگوساکاریدهای قابل تخمیر، دی ساکاریدها، مونوساکاریدها و پلیول ها[ ۱] کربوهیدرات هایی با زنجیره کوتاه هستند که جذب کمی در روده کوچک دارند و مستعد جذب آب و تخمیر در روده بزرگ هستند.
اکثر فادمپ ها به طور طبیعی در غذا و رژیم غذایی انسان وجود دارند، اما ممکن است به طور مصنوعی در غذاها و نوشیدنی های تهیه شده از طریق تجاری اضافه شوند.
فادمپ ها به دلیل تولید و تجمع گاز و جذب آب ممکن است در برخی افراد باعث ایجاد ناراحتی های گوارشی شوند، اما باعث التهاب روده نمی شوند.
درحقیقت فادمپ هایی که به صورت طبیعی در مواد غذایی وجود دارند برای جلوگیری از برخی مشکلات گوارشی مفید هستند. [ ۲] [ ۳] [ ۴] [ ۵]
اما در بیماران مبتلا به سندروم روده تحریک پذیر، یک رژیم غذایی که شامل خوردنی های کم فادمپ باشد ممکن است در کاهش علایم گوارشی در بزرگسالان مفید باشد[ ۶] [ ۷] [ ۸] [ ۹] [ ۱۰]
اجتناب از تمام FODMAPها در طولانی مدت ممکن است تأثیر مخربی بر میکروبیوت روده و متابولوم بگذارد. [ ۱۱] [ ۸] [ ۱۰] [ ۱۲]
برخی از FODMAPها مانند فروکتوز از طریق گیرنده های GLUT به راحتی در روده کوچک انسان جذب می شوند. [ ۱۳]
جذب نامناسب این فادمپ هادر روده کوچک آنها را برای جذب توسط فلور روده در دسترس قرار می دهد. متابولیسم حاصل توسط فلور روده منجر به تولید گاز می شود و به طور بالقوه منجر به نفخ و نفخ شکم می شود. [ ۱۴]
با این وجود، اگرچه فادمپ ها در برخی افراد باعث ناراحتی گوارشی خاصی می شود، نه تنها باعث التهاب روده نمی شود، بلکه به جلوگیری از آن کمک می کند زیرا باعث ایجاد تغییرات مفید در فلور روده می شود که به حفظ سلامت روده بزرگ کمک می کند. [ ۱۵] [ ۱۶] [ ۱۷]
عکس فادمپ
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

بپرس