سازمان غذا و کشاورزی ملل متحد ( فائو ) ( به انگلیسی: Food and Agriculture Organization of the United Nations ( FAO ) ) از سازمان های بین المللی است که در زمینهٔ توسعهٔ کشاورزی فعالیت دارد. سازمان فائو در سال ۱۹۴۵ توسط ۴۴ کشور عضو سازمان ملل متحد تأسیس شد. این سازمان از مرکز فائو و از طریق شبکه جهانی بالغ بر حدود نود اداره برای گسترش و مدرنیزه کردن کشاورزی، جنگلداری، شیلات و تأمین غذای مناسب برای همگان، به کشورهای در حال توسعه کمک می کند. هدف این سازمان، بالا بردن سطح زندگی و بهبود تغذیه مردم جهان، توزیع مناسب مواد غذایی در مناطق مختلف جهان و ایجاد امنیت غذایی است. مبارزه با سوءتغذیه با ارائه اطلاعات لازم به کشورهای مختلف؛ از دیگر اهداف فائو است که بازدهی کشاورزی و سطح تغذیه در جهان را افزایش داده است. مقر این سازمان واقع در شهر رم در کشور ایتالیا است.
... [مشاهده متن کامل]
فائو به اعضای خود شامل اتحادیه اروپا و ۱۸۳ کشور خدماتی ارائه می دهد و در این راه با هزاران همراه در سرتاسر جهان، از سازمان های جامعه مدنی مانند گروه های کشاورزان و سازمان های بشر دوستانه تا دیگر موسسات ملل متحد، بانک های توسعه و بخش خصوصی، همکاری می کند.
ایران از هفتم آذر ۱۳۳۲ عضو این سازمان است.
کارشناسان این سازمان در سال های ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۰ بخش چشمگیری از ذخایر ژنتیکی گندم، جو و یولاف ایران را تحت عنوان تحقیقات و بررسی گردآوری کرده و ارزیابی نمودند اما سپس آنان را از ایران خارج نموده و به بریتانیا، کانادا و دیگر کشورهای خارجی منتقل کردند.
چهار هدف اصلی فائو عبارتند از:
• مساعدت به کشورهای در حال توسعه با در اختیار گذاشتن امکانات فنی.
• کمک به دولت ها در جهت تعیین خط مشی و مشاوره در برنامه ریزی.
• جمع آوری، بررسی و انتشار اطلاعات.
• فعالیت به عنوان محلی برای تبادل نظر و گردهمایی ملت های فقیر و غنی با شرایط برابر.
۱۹۴۳ - در این سال ۴۴ دولت در ویرجینیای ایالات متحده خود را به تأسیس یک سازمان دائمی در زمینه غذا و کشاورزی متعهد کردند. ۱۹۴۵ - اولین اجلاس فائو در کانادا فائو را به عنوان یک سازمان تخصصی ملل متحد تأسیس کرد. ۱۹۵۱ - مرکز فائو از واشینگتن به رم تغییر یافت. ۱۹۸۱ - اولین روز جهانی غذا، ۱۶ اکتبر ( ۲۴ مهر ) در بیش از ۱۵۰ کشور جهان جشن گرفته شد. ۱۹۸۶ - بهره برداری از «آگروستات»، وسیع ترین منبع آمار و اطلاعات کشاورزی جهان، که اکنون فائوستات نام دارد، آغاز شد. به منظور تقویت سازمان های فعال در زمینه پیشگیری و کنترل و تا حد امکان ریشه کنی بیماری ها و آفات، سیستم پیشگیری اضطراری از بیماری ها و آفات گیاهی و جانوری فرامرزی، پی ریزی شد. فائو به منظور تمرکززدایی عملیات و کارآمد ساختن آیین نامه ها و کاهش هزینه ها، بازسازی قابل ملاحظه ای را از زمان تأسیس آغاز کرد.

... [مشاهده متن کامل]
فائو به اعضای خود شامل اتحادیه اروپا و ۱۸۳ کشور خدماتی ارائه می دهد و در این راه با هزاران همراه در سرتاسر جهان، از سازمان های جامعه مدنی مانند گروه های کشاورزان و سازمان های بشر دوستانه تا دیگر موسسات ملل متحد، بانک های توسعه و بخش خصوصی، همکاری می کند.
ایران از هفتم آذر ۱۳۳۲ عضو این سازمان است.
کارشناسان این سازمان در سال های ۱۳۳۲ تا ۱۳۵۰ بخش چشمگیری از ذخایر ژنتیکی گندم، جو و یولاف ایران را تحت عنوان تحقیقات و بررسی گردآوری کرده و ارزیابی نمودند اما سپس آنان را از ایران خارج نموده و به بریتانیا، کانادا و دیگر کشورهای خارجی منتقل کردند.
چهار هدف اصلی فائو عبارتند از:
• مساعدت به کشورهای در حال توسعه با در اختیار گذاشتن امکانات فنی.
• کمک به دولت ها در جهت تعیین خط مشی و مشاوره در برنامه ریزی.
• جمع آوری، بررسی و انتشار اطلاعات.
• فعالیت به عنوان محلی برای تبادل نظر و گردهمایی ملت های فقیر و غنی با شرایط برابر.
۱۹۴۳ - در این سال ۴۴ دولت در ویرجینیای ایالات متحده خود را به تأسیس یک سازمان دائمی در زمینه غذا و کشاورزی متعهد کردند. ۱۹۴۵ - اولین اجلاس فائو در کانادا فائو را به عنوان یک سازمان تخصصی ملل متحد تأسیس کرد. ۱۹۵۱ - مرکز فائو از واشینگتن به رم تغییر یافت. ۱۹۸۱ - اولین روز جهانی غذا، ۱۶ اکتبر ( ۲۴ مهر ) در بیش از ۱۵۰ کشور جهان جشن گرفته شد. ۱۹۸۶ - بهره برداری از «آگروستات»، وسیع ترین منبع آمار و اطلاعات کشاورزی جهان، که اکنون فائوستات نام دارد، آغاز شد. به منظور تقویت سازمان های فعال در زمینه پیشگیری و کنترل و تا حد امکان ریشه کنی بیماری ها و آفات، سیستم پیشگیری اضطراری از بیماری ها و آفات گیاهی و جانوری فرامرزی، پی ریزی شد. فائو به منظور تمرکززدایی عملیات و کارآمد ساختن آیین نامه ها و کاهش هزینه ها، بازسازی قابل ملاحظه ای را از زمان تأسیس آغاز کرد.
