غول رودس

دانشنامه عمومی

غول رودس نام تندیسی است از هلیوس ( Helios ) ‐ خدای خورشید ‐ که به قولی در ورودی بندر شهر رودس در یونان، قرار داشته است و به همین دلیل به غول رودس معروف گشته است. این تندیس، علی رغم اینکه پس از ساخته شدن تنها 66 سال پابرجا بود، از سوی غربیان به عنوان یکی از عجایب هفتگانه جهان اعلام شده است. بنا به گفته تاریخ نگاران این تندیس عظیم حتی در زمانی که بر روی زمین افتاده بود هم بسیار شگفت انگیز بود. این غول تنها یک تندیس عظیم نبود بلکه نماد اتحاد مردم رودس به شمار می رفت.
یونان باستان در بیشتر دوران تاریخی خود، شامل ایالاتی با قدرت محدود بوده است. جزیره رودس شامل سه ایالت یالیسوس ( Ialysos ) ، کامیروس ( Kamiros ) و لیندوس ( Lindos ) بوده است. در ۴۰۸ پیش از میلاد، این شهرها با هم متحد شده و یک قلمرو با پایتخت واحد به نام رودس، به وجود آوردند. این شهر از نظر اقتصادی بسیار پیشرفته بود و با مصر مراودات تجاری داشت. در سال ۳۰۵ قبل از میلاد آنتیگونیهای مقدونیه، رودس را محاصره کرد تا این ارتباط تجاری را از بین ببرد.
آنها هرگز موفق نشدند به داخل شهر نفوذ کنند و پس از امضای قرارداد صلح در سال ۳۰۴ قبل از میلاد، آنتیگونی ها محاصره را ترک کردند و مقدار هنگفتی جنگ افزارهای گرانبها برجا گذاشتند. اهالی رودس این غنایم را فروختند و به افتخار اتحاد خود، با پول آن تندیس عظیم را بنا کردند. ساختن این تندیس ۱۲ سال طول کشید و در سال ۲۸۲ قبل از میلاد به پایان رسید. سالها این تندیس در ورودی بندر پابرجا بود تا زمین لرزه شدیدی در سال ۲۲۶ قبل از میلاد به شهر آسیب فراوان رساند و تندیس را از ضعیف ترین بخش آن ( زانوهای غول ) شکست.
اسکندر مقدونی هزینه تعمیر آن را به عهده گرفت اما یک پیشگو، عمل بازسازی را منحوس خواند و در نتیجه پیشنهاد وی پذیرفته نشد. باقی ماندهٔ تندیس بیش از ۸۰۰ سال بر خاک افتاده بود تا اینکه عربهای مسلمان به فرماندهی معاویه پسر ابوسفیان، در سال ۶۵۴ پس از میلاد مسیح به رودس هجوم بردند. آنها بقایای تندیس را از هم باز کردند و به یک بازرگان یهودی اهل سوریه فروختند. گفته شده است که ۹۰۰ شتر این بار عظیم را به سوریه حمل کردند.
با توجه به ارتفاع تندیس و عرض دهنه بندر، تصور قرار گرفتن مجسمه با پاهای گشوده بر دو طرف ورودی بندر، دشوار به نظر می رسد و از آن جا که تندیس پس از سقوط موجب گرفتگی مسیر بندرگاه نشده است، به نظر می رسد که تندیس یا بر روی سمت شرقی دماغه بنا شده بوده یا اصولاً بیش از آنچه گفته می شود از آب دور بوده است. به هر حال به نظر می رسد که غول با پاهای گشوده بر دو سمت ورودی بندر نایستاده بود.
عکس غول رودس

غول رودس (فیلم). غول رودس ( انگلیسی: The Colossus of Rhodes ) فیلمی در ژانر ماجرایی به کارگردانی سرجو لئونه است که در سال ۱۹۶۱ منتشر شد. از بازیگران آن می توان به روری کلهون و لئا ماساری اشاره کرد.
خلاصه داستان فیلم: ۲۲۴سال پیش از میلاد مسیح یک مجسمه غول پیکر برنزی در مدخل بندر جزیره رودز برپا شده است. حاکم جزیره، "تار" ( سان مارتین ) قصد دارد که با فینیقی های دشمن همکاری کند و به این ترتیب تجارت یونانی ها را که به طور عمده از دریای مدیترانه صورت می گیرد، مورد تهدید قرار بدهد. در این جا، پنج برادر یونانی که از نقشه "تار" آگاه شده آند می کوشند تا مجسمه غول پیکر را نابود کنند. ناخدائی ایرانی، "داریوش" ( کالهون ) نیز به پنج برادر ملحق می شود و پیشنهاد می کند که با کمک معمار مجسمه، به داخل بنای آن راه پیدا کنند. بنابراین ترتیب ملاقاتی را با دختر معمار ، "دیالا" ( ماساری ) می دهد، بی خبر از این که او محبوبه "تار" است. به زودی "دیالا" باعث دستگیری برادران یونانی می شود. اما در روز اجرای حکم اعدام برادران در میدان جزیره، "داریوش" مردم رودز را از جریان توطئه ها آگاه می کند و جنگی با فینیقی ها در می گیرد. با این همه، سرانجام زلزله باعث سرنگونی مجسمه غول پیکر به دریا می شود
عکس غول رودس (فیلم)
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران

این تندیس با پایه ای از مرمر بوده و پاها تا مچ آن ابتدا ساخته و محکم شده است. ساختار تندیس به تدریج با قرار گرفتن قطعات برنز بر روی چهارچوبی از آهن و سنگ، پدیدار می شد. یک خاکریز بلند برای دسترسی پیدا کردن به بخش های بالایی تندیس، در اطراف آن ساخته شد که پس از پایان کار برچیده شد. تندیس در پایان ۳۳ متر ارتفاع داشت که بر روی پایه های مرمرین به بلندی ۱۵ متر قرار گرفت. گفته می شود عده کمی می توانستند دو دست خود را بر دور انگشت شست او حلقه کنند.
...
[مشاهده متن کامل]

این تندیس در دوازده سال ساخته شده و پس از ساخته شدن تنها ۵۶ سال پابرجا بود چون بر اثر زمین لرزه از زانو می شکند و بر روی زمین می افتد و تا ۸۰۰ سال روی خاک می ماند تا اینک تازیان ( ( اعراب مسلمان ) ) آن شهر را تصرف و بقایای تندیس را از هم باز کردند و به یک بازرگان یهودی اهل سوریه فروختند. گفته شده است که ۹۰۰ شتر قطعات این تندیس را بار و به سوریه حمل کردند.

بپرس