غرر الشام فی تراجم ال الخطیب الحسنیه و معاصریهم

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] غرر الشام فی تراجم آل الخطیب الحسنیه و معاصریهم. غرر الشام فی تراجم آل الخطیب الحسنیة و معاصریهم، اثر شیخ عبدالعزیز محمدسهیل خطیب حسینی، با مقدمه احمد محامید، کتابی است در معرفی خاندان آل خطیب و علما، حافظان و قراء این خاندان که به زبان عربی و در دوران معاصر نوشته شده است.
کتاب با دو مقدمه از احمد نصیب محامید و نویسنده آغاز و مطالب در دو جلد، سامان یافته است. جلد اول دارای شش قسمت بوده و در آن، ضمن معرفی انساب خاندن آل خطیب و مدارس منسوب به آنها، به معرفی علمای این خاندان پرداخته شده و در جلد دوم، شاگردانی که از محضر علمای آل خطیب کسب علم نموده اند، معرفی شده اند.
در مقدمه نخست، ضمن تمجید از اعلام و بزرگان خاندان آل خطیب، به این نکته اشاره گردیده که قصد نویسنده از تدوین و نگارش این اثر، عصبیت و جانب داری نسبت به خاندان خویش نیست، بلکه اقدام وی، به دو دلیل است:
جلد اول، دارای شش قسمت می باشد؛ در قسمت نخست، انساب سه گانه آل خطیب معرفی گردیده و از فضائل اهل بیت پیامبر(ص)، سخن به میان آمده است در قسمت دوم، به معرفی مدارس علمیه ای که آل خطیب بنیان گذار آن ها بوده اند، پرداخته شده است. این مدارس و مؤسسین یا مدیران آن ها، به ترتیب عبارتند از:
در قسمت سوم، در دو بخش، به بیان قوانین و پیمان هایی که در خاندان آل خطیب تحت عنوان «قانون عصبة فتیان آل الخطیب الحسنیة» نهاده شده و ذکر مواد این قوانین، پرداخته شده است در سه قسمت بعدی جلد نخست، به ترتیب، به بیان زندگی نامه و سیره علمی و عملی علامه محمدسهیل خطیب حسنی دمشقیو شیخ محمد خطیب حسنیپرداخته شده و سپس، به جایگاه اجتماعی و زندگی آل خطیب در شهرها و قریه های مختلف سوریه، اشاره گردیده است
در جلد دوم، به معرفی شاگردان و فضلایی که در محضر علمای آل خطیب کسب علم نموده و شرافت شاگردی ایشان را داشته اند، پرداخته شده است؛ به عنوان نمونه، به این علما و تعدادی از شاگردان ایشان، اشاره می شود:غ

پیشنهاد کاربران

بپرس