غذای دوایی آنست که تأثیر آن در بدن به ماده و کیفیـت هر دو باشد به همان نحو با غلبه ماده که بعد از تأثیر و تـأثر از آن خلطی حاصل گردد که جزو بدن توانـد شـد و بـا آن انـدک کیفیت و مزاجی باشد غالب بر کیفیت
... [مشاهده متن کامل]
... [مشاهده متن کامل]
و مزاج اصلی بدن و تغییر مایی در بدن نماید به کیفیت خود از کیفیات اربعه مانند خس و ماءالشعیر و خیار بادرنگ و کدو و هندوانه و خربزه و انگور و بقلۀ الحمقـا ء و اسـفاناخ و بابونـه و شـبت و شـلغم و زردک و چغندر و کلم و ماش و عدس و نخود و لوبیا و نحوها .