غذاهای ماکارونی دار (pasta)
غذای تهیه شده از خمیر آرد گندم مقاوم یا آرد درشت (سمولینا)، آب و گاه تخم مرغ پخته شده در آب. معمولاً آن را با سُس سرو می کنند. غذاهای ماکارونی دار به صورت تازه، یا خشک شده و به شکل های مختلف موجود است. رنگ های آن عبارت اند از زرد کِرِم، سبز با طعم اسفناج و قرمز با طعم گوجه فرنگی. ماکارونی در ایتالیا از قرون وسطا تهیه شده است؛ اکنون در بسیاری از کشورهای دیگر نیز به مقدار فراوان مصرف می شود. ماکارونی های ایتالیایی شکل های مختلف دارند؛ به شکل رشته های باریک (اسپاگتی و ورمیشل)، ورقه های پهن یا روبانی شکل (لازانیا، تالیاتله، فتوچینه)، صدفی (کونچیلیه، لوماکه)، پروانه ای (فارفاله)، لوله ای (کانِلونی، ماکارونی، پنه و مارپیچ (فوسیلی). بعضی از انواع آن نیز آماده در بازار یافت می شود، که با مخلوطی از گوشت، پنیر، گیاهان معطر یا سبزیجات (راویولی، آنیولوتی، تورتلینی) پخته می شوند. در خاور دور، بعضی از ماکارونی ها را از گندم سیاه تهیه می کنند.
غذای تهیه شده از خمیر آرد گندم مقاوم یا آرد درشت (سمولینا)، آب و گاه تخم مرغ پخته شده در آب. معمولاً آن را با سُس سرو می کنند. غذاهای ماکارونی دار به صورت تازه، یا خشک شده و به شکل های مختلف موجود است. رنگ های آن عبارت اند از زرد کِرِم، سبز با طعم اسفناج و قرمز با طعم گوجه فرنگی. ماکارونی در ایتالیا از قرون وسطا تهیه شده است؛ اکنون در بسیاری از کشورهای دیگر نیز به مقدار فراوان مصرف می شود. ماکارونی های ایتالیایی شکل های مختلف دارند؛ به شکل رشته های باریک (اسپاگتی و ورمیشل)، ورقه های پهن یا روبانی شکل (لازانیا، تالیاتله، فتوچینه)، صدفی (کونچیلیه، لوماکه)، پروانه ای (فارفاله)، لوله ای (کانِلونی، ماکارونی، پنه و مارپیچ (فوسیلی). بعضی از انواع آن نیز آماده در بازار یافت می شود، که با مخلوطی از گوشت، پنیر، گیاهان معطر یا سبزیجات (راویولی، آنیولوتی، تورتلینی) پخته می شوند. در خاور دور، بعضی از ماکارونی ها را از گندم سیاه تهیه می کنند.
wikijoo: غذاهای_ماکارونی_دار