عیوب ریخته گری

دانشنامه عمومی

قطعات ریخته گری نیز مانند سایر قطعه های تولید شده از فرایندهای متالورژیکی در شرایط معمولی شامل نارسایی ها و نواقصی هستند که در بسیاری موارد باعث مردود شناخته شدن قطعه گردیده و در نتیجه تولید کاهش می یابد. عیوب قطعات ریخته گری از مشکلات اصلی کارگاه ها و کارخانه های ریخته گری بوده و هر ریخته گر به تناوب با یک یا چند عیب مشترک رو به رو است. بدیهی است اصطلاح عیوب ریخته گری قطعات اختصاص به شرایط فنی و علمی داشته و عیوب حاصل از حوادث و سوانح یا عملیات پیش بینی نشده نظیر قطع برق، خراب شدن دستگاه و… را شامل نمی شود. یک عیب ممکن است مستقیماً از اشکال یا نارسایی مشخص حاصل شود که در این حال بررسی آن بسیار ساده خواهد بود ولی اغلب یک عیب به تنهایی می تواند از چندین منشأ مختلف ایجاد گردد که تجزیه و تحلیل و تشخیص منشأ بروز آن عیب به مطالعات و تجربیات بیش تری نیازمند است. [ ۱]
مدیر یک واحد تولیدی ریخته گری موظف است که میزان خرابی های ناشی از عدم دقت یا سایر تجهیزات را کاهش دهد، بنابراین در یک کارگاه خوب، مدیر همواره سعی می کند که:
• محل کار را از نظر وسعت، تمیزی هوا، درجه حرارت و سایر شرایط محیط کار به بهترین وجه ممکن آماده سازد.
• در کاربرد دستگاه ها و تجهیزات ریخته گری و ذوب و همچنین وسایل کمکی مناسب، قسمت فنی را یاری دهد.
• مواد اولیه مناسب و صحیح را انتخاب نماید.
• به ثبت و ضبط شرایط تولیدی روزانه و راندمان آن مبادرت نماید.
• زمینه های آموزشی لازم را برای ارتقا مهارت و سطح دانش کارگران فراهم سازد. [ ۲]
بدین ترتیب مشخص می گردد که در یک کارگاه با مدیریت صحیح همواره سعی می شود که از ایجاد عیوب قبل از وقوع آن ها جلوگیری شود یا با تنظیم شرایط محیط کار، بسیاری از عیوب که از بی دقتی، خستگی و افسردگی کارگران حاصل می گردد کاهش یابد. علاوه بر محیط کار سالم، مواد اولیه و دستگاه های مناسب، آموزش کارگران در افزایش توان کار و راندمان تولید بسیار مؤثر خواهد بود. در مواردی که عیوبی به صورت مداوم یا با تناوب زیاد قسمتی از تولید را دربر می گیرد، اولین قدم ها تشخیص و محدود ساختن عیب به یک یا دو عامل اصلی است که عبارتند از:
• در نظر گرفتن تمام نکات جاری و برنامه ریزی شده مراحل تولید.
• ارزیابی و تحلیل هر عیب به صورت کاملاً تئوری بدون توجه به امکانات کارگاه.
• مرور مجدد تمام امکانات کارگاهی، وسایل، تجهیزات، نیروی انسانی، شرایط ذوب و کنترل کیفیت و در نتیجه تشخیص منشأ عیب.
عکس عیوب ریخته گریعکس عیوب ریخته گریعکس عیوب ریخته گریعکس عیوب ریخته گریعکس عیوب ریخته گریعکس عیوب ریخته گری
این نوشته برگرفته از سایت ویکی پدیا می باشد، اگر نادرست یا توهین آمیز است، لطفا گزارش دهید: گزارش تخلف

پیشنهاد کاربران