عنافجه

لغت نامه دهخدا

( عنافجة ) عنافجة. [ ع َ ف ِ ج َ ] ( اِخ ) شعبه ای است از قبیله آل باکثیر، از قبایل خوزستان که در شبلی میان سیاه چادرها متوقف هستند. و نیز در قریه شعیب قریب سیصد خانوار و در مقرنات کنار رود کارون در حله و دله ، هشتاد خانوار از اعراب عنافجه آل کثیر هستند. قسمتی ازاین اعراب در نعیمه و بعضی در قریه شعیب میان دو رود شوشتر ساکنند. ( از جغرافیای سیاسی کیهان ص 91 ).

فرهنگ فارسی

شعبه ایست از قبیله آل باکثیر از قبایل خوزستان که در شبلی میان سیاه چادرها متوقف هستند و نیز در قریه شعیب قریب سیصد خانوار و در مقرنات کنار رود کارون در حله و دله هشتاد خانوار از اعراب عنافجه آل کثیر هستند

پیشنهاد کاربران

طایفه عنافجه ازقبیله نخع هست که قبل ازاسلام جدی بنام ملک ( پادشاه ) صهبان برچندقبیله حاکم بود وازجنگمعروف ایشان جنگ بسوس ( حرب البسوس )
عنافجه کنیه شخصی بنام شیخ حسین العنیفج میگفتن ودرخوزستان خود وبچه های ان ونوه هاش تازمان حکومت پهلوی ازپل سیاه تا دهنو درزمان خودشان فرمانروایی میکردند
به نام خدا
طایفه عنافجه شاخه یا زیر شاخه ای از هیچ یک از طایفه های موجود در ایران نمیباشد و خود یک طایفه جداگانه میباشد که در زمانهای قدیم از کشور یمن وارد ایران شد که حسین ابن عنیفج اولین شخص تشکیل دهنده این طایفه در ایران بود.
از قبایل عرب خوزستان که بدون شک در گذشته بسیاری از عشایر منطقه هم پیمان این قبیله بودند. به روایت بسیاری از منابع ایشان از بنی کعب هستند. چنانچه. نخوت ایشان در میان قبایل عرب به �عامر� که شعار قبایل کعب است مشهور است. نسب این عشیره به جد بزرگ شان عنیفج می رسد. این شخص در عصرمشعشعیان می زیست . با این وجود به نقل از عزیز بنی طرفی عنافجه تیره ای از قبیله ی آل کثیر استشیخ معروف ایشان شیخ طلبل بود که در دوره ی رضاخان اعدام شد. ایشان درگذشته همان طوری که گفته شدازاهمیت و گستردیگی بسیاری از میان آب و بندقیر تا هویزه پراکنده یودند و بسیاری از عشایر نیز با ایشان هم پیمان بودند . اما کم کم از وسعیت ایشان کاسته شد و جزوه عشایر آل کثیر درآمدند ایشان ازدو تیره تشکیل می شوند: ( 1 ) بیت زندی: منتسب به شیخ زندی هستند که در عصر شیخ ثامر الکعبی در ساحل راست کارون کمی پایین تر از ویس محل نشیمن ایشان بود. سرهنری لایارد در مسافرت خود از شوشتر به فلاحیه از مسیر این قبیله که در سمت راست کارون ودر پایین تر از ویس قرار داشت گذر نموده و به آن اشاره کرده است. ادامه دارد. . . . .
...
[مشاهده متن کامل]

کتاب : تاریخ قبایل و عشایر عرب خوزستان : تلیف اکبردلفی موسوی

بپرس