عمرو بن حمق خزاعی

دانشنامه اسلامی

[ویکی شیعه] عَمرو بن حَمِق خُزاعی(درگذشت ۵۰ق) از صحابه پیامبر(ص) و یاران امام علی(ع) و امام حسن(ع) است. وی در جنگ جمل، نهروان و صفین شرکت کرد. عمرو بن حمق به دست افراد معاویه به شهادت رسید و سر او نخستین سَری در اسلام است که شهر به شهر گردانده شد. نام وی در شمار راویان احادیثی از پیامبر (ص) ازجمله حدیث غدیر نیز دیده می شود.
عمرو بن حمق بن کاهن بن حبیب خزاعی از قبیله خزاعه است. درباره زندگی او پیش از اسلام اطلاع چندانی در دست نیست. اما از آنجا که درباره او گفته شده که به سن هشتاد سالگی رسید و اینکه سال شهادت او را سال ۵۰ق دانسته اند، می توان گفت او دست کم سی سال قبل از هجرت به دنیا آمده است.
عمرو بعد از صلح حدیبیه به نزد پیامبر(ص) رفت و اسلام آورد. وی از اصحاب پیامبر(ص) بود و از ایشان احادیثی حفظ کرد و جبیر بن نُفَیر، رفاعة بن شداد و دیگران از وی حدیث روایت کرده اند. وی همچنین از روایان حدیث غدیر است. همچنین نقل است روزی عمرو رسول خدا(ص) را سیراب کرد، آن حضرت در حق وی چنین دعا کرد: «اَللّهُمَّ مَتِّعهُ بِشَبابِه» خدایا او را از جوانی اش بهره مند ساز. عمرو نیز به برکت این دعا، هشتاد سال بر او گذشت ولی یک موی سفید در رویش دیده نشد.

پیشنهاد کاربران

بپرس