عماره محمد

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] «محمد عمارة مصطفی عمارة»، متفکر اسلامی، مؤلف، محقق و عضو مجمع البحوث الاسلامیة الازهر قاهره، در هشتم دسامبر 1931م در مصر به دنیا آمد.
وی دوران کودکی و تحصیلات اولیه خود را در همان شهر گذراند. مدرک لیسانس خود در لغت عربی و علوم اسلامی را در 1965م، فوق لیسانس در علوم اسلامی- تخصص فلسفه اسلامی- را در 1970م و دکترای خود در علوم اسلامی- تخصص فلسفه اسلامی- را در 1975م، از دانشگاه قاهره گرفت.
وی از مدافعان وحدت امت اسلامی و همدوران با سید جمال الدین اسدآبادی، محمد عبده و عبدالرحمن کواکبی بود که جوایز زیادی در این راه را نصیب خویش گردانید از جمله:
1- جایزه «جمعیة اصدقاء الکتاب لبنان» در سال 1972م.
2- جایزه «الدولة التشجیعیة مصر» در سال 1976.
وی یکی از نویسندگان نواندیش دنیای عرب است که در پنجاه سال گذشته، ده ها کتاب و مقاله از او انتشار یافته است. یکی از مهمترین نظریات او، پیرامون تدافع یا برخورد تمدن های جهانی است. به نظر ایشان، نظریه فوکویاما و هانتینگتون نه تنها حکایت از پیشینه و نوع نگاه غرب به سایر تمدن ها دارد، بلکه برنامه عملی غرب در مقابله با تمدن های غیر غربی است؛ از این رو به اعتقاد وی، برخلاف برخی شعارهای غربیان که همبستگی تمدن ها و تمدن واحد جهانی را تبلیغ می کند، نظام سلطه غرب به استراتژی برخورد با اسلام و دیگر تمدن ها می اندیشد.

دانشنامه آزاد فارسی

عَماره، محمّد (مصر ۱۹۳۱)
عَماره، محمّد
نویسنده، متفکر و محقق مصری. در ۱۹۶۵، از دانشکدۀ دارالعلوم دانشگاه قاهره مدرک لیسانس زبان عربی و علوم اسلامی؛ و در ۱۹۷۰، از همین دانشکده، فوق لیسانس علوم اسلامی (با گرایش فلسفه)؛ و در ۱۹۷۵ مدرک دکتری علوم اسلامی (با تخصص فلسفه) گرفت. دربارۀ او گفته اند تحولات فکری متعددی پشت سر نهاده و از مارکسیسم به اعتزال و سپس به سلفی گری روی آورده است. جوایز مختلفی در داخل و خارج مصر کسب و بیش از ۱۰۰ کتاب تحقیقی و تألیفی منتشر کرده است. نشر آثار کامل برخی شخصیت های مهم و مشهور بیداری فکری اسلامی مانند سید جمال و عبده و کواکبی از آثار تحقیقی او است. از مهم ترین کتاب های اوست: اسلام و حقوق بشر، فقه تمدن اسلامی، جریان های اندیشه اسلامی، اسلام و فلسفۀ حکومت، اسلام و امنیت اجتماعی.

پیشنهاد کاربران

بپرس