علی و پایان تاریخ

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] علی و پایان تاریخ (کتاب). «علی علیه السّلام و پایان تاریخ، آخرین امام در نگاه اولین امام» اثر سید عبدالمجید فلسفیان به زبان فارسی و در سال ۱۳۷۸ ش نوشته شده است.
انگیزه مؤلف، معرفی سیمای نورانی امام زمان علیه السّلام با استفاده از کلام امام علی علیه السّلام و اثبات نیاز به حجت های ناطق خداوند، بیان صفات و ویژگی های آن بزرگواران و بحث از آخرین حجت اوست.
ساختار کتاب
کتاب با یک پیش درآمد و مقدمه آغاز شده است. پس از آن مطالب کتاب در سه فصل ارائه شده است.این نوشته هرچند بر محور کلام قرآن ناطق می چرخد، اما از قرآن صامت نیز غافل نبوده و بدین جهت در آغاز هر بحث، به این حبل متین چنگ زده و از نور آن اقتباس نموده است؛ در مواردی هم برای تبیین و توضیح آیات، اشاره گذرایی به کل سوره نموده است.هرچند از اولین امام در وصف آخرین امام، روایت ها و سخنان زیادی مانده، ولی نویسنده تنها به سخنان آنحضرت در نهج البلاغه اشاره کرده است.
گزارش محتوا
مؤلف در پیش درآمد کتاب پس از اینکه عصر حاضر را عصر انتظار معرفی می کند، نظریه ها و فرضیه هایی که در پی پاسخ گویی به انتظار انسان عصر انتظار هستند، مانند نظریه کمونیسم یا کمون نهایی، حاکمیت دموکراسی لیبرال، نظریه برخورد و رویاروی تمدن ها و نظریه ادیان را برشمرده و توضیح می دهد. آنچه بین این نظریه های متفاوت و متعارض مشترک می باشد، اعتقاد و اعتراف همه آنها به جهت دار بودن تاریخ بشری و حرکت همه انسان ها به سوی آینده و پایان تاریخ خویش است.در مقدمه کتاب، معنای لغوی و اصطلاحی حجت را بررسی کرده تا معنای خاصی که مورد نظر است، تبیین شود. در این راستا معنای لغوی آن «چیز مشخص و دارای حد و مرز که برای اثبات مطلوب، بیان مقصود و دفع عذر استفاده می شود» و در اصطلاح علم کلام «آنچه خداوند به وسیله آن انسان ها را دعوت به خود کرده تا هدایت شوند و به صراط مستقیم راه یابند» معنا شده است.
← فصل اول
...

[ویکی نور] علی(علیه السلام) و پایان تاریخ. علی(ع) و پایان تاریخ، آخرین امام در نگاه اولین امام اثر سید عبدالمجید فلسفیان به زبان فارسی و در سال 1378ش نوشته شده است.
انگیزه مؤلف، معرفی سیمای نورانی امام زمان(ع) با استفاده از کلام امام علی(ع) و اثبات نیاز به حجت های ناطق خداوند، بیان صفات و ویژگی های آن بزرگواران و بحث از آخرین حجت اوست.
کتاب با یک پیش درآمد و مقدمه آغاز شده است. پس از آن مطالب کتاب در سه فصل ارائه شده است.
این نوشته هرچند بر محور کلام قرآن ناطق می چرخد، اما از قرآن صامت نیز غافل نبوده و بدین جهت در آغاز هر بحث، به این حبل متین چنگ زده و از نور آن اقتباس نموده است؛ در مواردی هم برای تبیین و توضیح آیات، اشاره گذرایی به کل سوره نموده است.
هرچند از اولین امام در وصف آخرین امام، روایت ها و سخنان زیادی مانده، ولی نویسنده تنها به سخنان آنحضرت در نهج البلاغه اشاره کرده است.

پیشنهاد کاربران

بپرس