علی غروی

لغت نامه دهخدا

علی غروی. [ ع َ ی ِ غ َ رَ ] ( اِخ ) ابن احمد عادلی عاملی مشهدی غروی. رجوع به علی عادلی شود.

علی غروی. [ ع َ ی ِ غ َ رَ ] ( اِخ ) ابن اسماعیل بن زین العابدین حسینی سنجانی غروی. ملقب به محدث و مکنی به ابوالفضائل. رجوع به علی سنجانی شود.

علی غروی. [ ع َ ی ِ غ َ رَ ] ( اِخ ) ابن حجةاﷲبن علی بن عبداﷲبن حسین بن محمدبن ابراهیم عمربن حسن مثنی بن حسن السبط ( ع ) طباطبائی شولستانی غروی نجفی. رجوع به علی طباطبائی شود.

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] زندگی نامه تفضیلی میرزا علی غروی تبریزی این متن، ذیل عنوان علی غروی در کتاب گلشن ابرار آمده است.
شهر تبریز در سال ۱۳۴۹هـ ق (۱۳۰۹هـ ش) شاهد تولد نوزادی، در خانواده ای متدین بود. پدر نام او را علی گذاشت. به این امید که عشق به دودمان عصمت و ولایت در جان او ریشه بدواند.پدرش حاج اسدالله فرزند حسن تبریزی از بازرگانان نامی آذربایجان بود و دامنه تجارتش به قفقاز رسیده بود و در بادکوبه «قفقاز» نیز دفتر تجارت داشت. حاج اسدالله به خاطر پایبندی به اعتقادات مذهبی، با آغاز کودتای کمونیستی، دفتر و دارائی خود را در آن سامان رها کرد و به تبریز بازگشت و در حدود سال ۱۳۱۱هـ ش، زمانی که علی دو ساله بود، توسط مخالفان مسموم شد و به عالم آخرت سفر کرد. مادرش دختر مرحوم سید محمد اسکوئی، از خاندانی اصیل و بانویی با ایمان بود. مادر او را در شش سالگی به مکتب خانه ای در شهر تبریز سپرد و مدتی بعد وارد مدرسه علمیه طالبیه شد. در حوزه تبریز کتابهای سطح، مانند حاشیه ملاعبدالله، «معالم الاصول» و برخی دیگر از کتابهای درسی را از اساتید بنام آن سامان ازجمله میرزا علی اصغر باغمیشه ای و میرزا مسلم ملکوتی فراگرفت.
هجرت
پس از سپری کردن مراحل مقدماتی به حوزه علمیه قم هجرت کرد. درس «فرائد الاصول» را نزد شیخ محمد مجاهد تبریزی (متوفای: ۱۳۸۰هـ. ق)، «مکاسب» را نزد سید حسین قاضی طباطبائی (متوفای: ۱۳۹۳هـ. ق) و «کفایة الاصول» را در محضر آیت الله حاج سید احمد خوانساری (متوفای: ۱۴۰۵هـ. ق) فراگرفت. در فلسفه و علوم عقلی نیز نهایت مطلوب خویش را برآورده ساخت و بالاخره در شانزده سالگی سطوح حوزوی را به پایان رساند.میرزا علی که در جوانی شنیده بود مردی در تبریز با طی الارض به زیارت کربلا می رود، توفیق یافت به محضر آن مرد خدا برسد.خود می گوید وقتی وی را پیدا کردم، فرمود دانستن طی الارض من، یعنی پیغام مرگ من! ولی این خبر را به شما می دهم که به نجف الاشرف خواهی رفت. او سپس در قم به درس خارج مرحوم آیت الله سید محمد حجت کوه کمری (متوفای: ۱۳۷۲هـ. ق) پیوست. در بیستمین بهار عمرش آیت الله حجت او را در حلقه خواص بحث و درس خود جای داد و شیخ علی مقرر (مقرر به کسی گفته می شود که پس از پایان درس استاد، یک بار دیگر درس را با توضیحات بیشتری بیان می دارد و معمولا در برابر ایرادهایی که ممکن است بر نظریه استاد وارد شود یا اشکالاتی که طلاب مطرح میسازند، از رای استاد دفاع میکند. از این رو مقرر باید کسی باشد که از جهات فهم و بیان مطالب از دیگران برتر باشد.) بحث و درس استاد شد.شیخ پنج سال به طور پیوسته در جلسات درس و بحث خارج فعالانه شرکت کرد و از بوستان دانش بزرگان خوشه ها برگرفت. در ضمن از محضر بزرگانی چون آیت الله سید حسین بروجردی رحمة الله علیه (متوفای: ۱۳۸۰هـ. ق)، شیخ عباسعلی شاهرودی (متوفای: ۱۳۸۳هـ. ق) و علامه طباطبائی (متوفای: ۱۳۶۰هـ. ق) نیز بهره ها برد. جایگاه علمی، قدرت بیان، شیوائی سخن و زیبائی نوشتار و گفتار او در جوانی چنان نمود یافت که آیت الله سید محمد حجت می فرمود: «نمی دانم واژه ها از این شیخ بیشتر فرمان می برند یا انگشتری که آن را هر طور بخواهد در انگشت خود می چرخاند! » سرانجام فقیه جوان برای سیراب کردن عطش علمی و معنوی خود راهی نجف اشرف شد و از محضر اساتید برجسته فقه و اصول بهره ها برد.
اساتید
...

[ویکی فقه] علی غروی (ابهام زدایی). علی غروی ممکن است اشاره به اشخاص و شخصیت های ذیل باشد: • علی بن اسدالله غروی تبریزی، از علمای شهید در عصر معاصر• علی غروی علیاری تبریزی، یکی از مجتهدین و عرفای معاصر و مدفون در حرم حضرت معصومه (علیهاالسّلام)
...

پیشنهاد کاربران

بپرس