علی طیب نیا

پیشنهاد کاربران

علی طیب نیا ( زادهٔ ۱۶ فروردین ۱۳۳۹ در اصفهان ) سیاستمدار، اقتصاددان و مدرس دانشگاه ایرانی است که در دولت یازدهم سمت وزیر امور اقتصادی و دارایی را برعهده داشت. او همچنین عضو هیئت علمی دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران است.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در دوران نوجوانی و جوانی به سبب آنکه در خانواده ای متدین و مذهبی رشد یافته بود، جذب فعالیت های فرهنگی و قرآنی می شود و مسولیت تشکیل گروه های منسجم فرهنگی را درارتباط با انجمن های اسلامی اصفهان در مساجد برعهده می گیرد. وی سپس باحضور در دانشگاه تهران در کنار فعالیت های علمی به امور فرهنگی و مذهبی دانشجویی نیز می پردازد و نشریه داخلی جوان مسلمان را در دانشگاه تهران و با همکاری دانشجویان دیگر منتشر می کند. وی داماد غلامحسین امیدیان است.
تحصیلات ابتدایی، راهنمایی و دبیرستان ( رشته ریاضی فیزیک ) را در شهر اصفهان به اتمام رساند و به دانشگاه راه یافت. وی به دلیل علاقه شخصی به علوم اجتماعی و انسانی برای ادامهٔ تحصیل رشته اقتصاد را انتخاب کرد. در اولین دورهٔ دکترای اقتصاد دانشگاه تهران نیز پذیرفته شد که یک سال از دورهٔ دکتری خود را در دانشگاه لندن زیر نظر پروفسور لارنس هریس ( به انگلیسی: Laurence Harris ) گذراند. در حال حاضر وی در دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران مشغول به فعالیت علمی است.
طیب نیا در آزمون ورودی به مقطع کارشناسی ارشد و دکتری تخصصی بین تمامی داوطلبان رتبهٔ اول را به دست آورد. همچنین در هر سه مقطع تحصیلی کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکترای تخصصی در بین تمامی دانشجویان رتبه اول را کسب نمود.
علی طیب نیا در انتخابات یازدهمین دوره ریاست جمهوری، از نمایندگان اقتصادی محمدرضا عارف بود و در مناظره ای با محمدباقر نوبخت، نماینده اقتصادی حسن روحانی شرکت کرد.
در انتهای مراسم تحلیف ریاست جمهوری حسن روحانی، طی نامه ای به رئیس مجلس وقت، علی لاریجانی، اسامی ۱۸ وزیر پیشنهادی که نام طیب نیا نیز در میان آن ها بود، اعلام شد. طیب نیا روز بعد با حضور در کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، برنامه جامع خود را ارائه داد.
وی در نهایت توانست با رای قاطع ۲۷۴ رای از ۲۸۴ رای ماخوذه تصدی وزارت اقتصاد و دارایی را بدست بیاورد. وی با ۹۶٫۵ درصد آراء مثبت، توانست رکورددار بیشترین رای های مثبت نمایندگان مجلس در تأیید وزیر اقتصاد پیشنهادی، تا آن زمان در تاریخ سیاسی نظام جمهوری اسلامی ایران را بدست آورد. طیب نیا، خودش در خصوص میزان رای اعتمادش اینگونه نقل می کند: «در مجلس که با دوستان صحبت می کردیم، به نوعی پیش بینی می کردم که شاید رأی اول را بدست بیاورم، منتهی ذهنیتم روی رأی ۲۵۰ تا ۲۶۰ بود، اما وقتی شنیدم ۲۷۴ نفر از نمایندگان محترم مجلس به من رأی اعتماد دادند، واقعاً احساس مسئولیت عجیبی در خودم احساس کردم و آن شب برای من شب خاصی بود. »

علی طیب نیا
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/علی_طیب‌نیا

بپرس