علی شیروان

لغت نامه دهخدا

علی شیروان. [ ع َ شیرْ ] ( اِخ ) یکی از دهستانهای چهارگانه بخش بدره ، شهرستان ایلام است. و حدود آن به شرح زیر است : از شمال به دهستان بیجنوند، از بخش شیروان چرداول. از باختر به دهستان میش خاص. از خاور به بخش طرهان ، از شهرستان خرم آباد. از جنوب به بخش ارکو. ناحیه ای است کوهستانی و دارای آب و هوای معتدل و سالم. آب آن از رودخانه گنجه و از چشمه سارها تأمین می شود. این دهستان از 12 آبادی بزرگ و کوچک تشکیل شده. و جمعیت آن در حدود2100 تن است. محصولات عمده آن غلات و حبوب است اهالی به زراعت دیم و گله داری اشتغال دارند. رودخانه گرواز سمت شمال باختری از وسط اراضی این دهستان عبور میکند، و آب آن تلخ و شور است. راه این دهستان مالرو و صعب العبور است. ( از فرهنگ جغرافیایی ایران ج 5 ).

فرهنگ فارسی

دهستانی است از بخش بدره شهرستان ایلام شامل ۱۲ آبادی ۲۱٠٠ تن سکنه محصول غلات حبوبات .

پیشنهاد کاربران

🔰اصالت علیشروان ایلام ( پشتکوه ) .
به استناد از منابع تاریخی معمرین و بزرگان علیشروان اصالت این طایفه بزرگ از نسل دو برادر به نامهای علی و شروان که از ایل و تبار دیرک وند بودند میباشد، این طایفه متشکل از شش تیره بزرگ: صفروندی – داراوندی – حیدروندی – چراغوندی - خدرسنی و قیطول ( گنجه ) میباشد، فرزندان علی و شروان سالیان سال به اصالت خود وفادار بودند و برای نام خانوادگی خود همان نام واقعی دیرک وند را انتخاب میکردند، از افراد معروف و تشمالان بزرگ این طایفه و کل ایل در سده های گذشته میتوان مولا خان دیرک وند فرزند دارا فرزند شروان را نام برد .
...
[مشاهده متن کامل]

منابع :
نژاد و تیره در استان ایلام ایل ها و طوایف لغت نامه دهخدا، بیری بدره ای کتاب: مجموعه آراء، در مورد سرزمین پشتکوه ایلام، نویسنده: جعفر خیتال، ناشر: کتابخانه اسماعیلی، تیراژ ۳۳۰۰ چاپ اول: ۱۳۶۹ مطالب برگرفته از صفحات ۲۸۶ تا ۲۹۳ کتاب: انساب شهری و عشایری استان ایلام، نویسنده: رستم رفعتی ( ١٣٠٣ ) ناشر: برگ آذین، چاپ١٣٨٦، شابک: ٩ - ٦١ - ٧٣٧٢ - ٩٦٤ - ٠٩٧۸ مطالب برگرفته از صفحات ٣١٣ تا ٣٢١ کتاب�سایت ویکی پدیا، دانشنامهٔ آزاد .
#دیرک_بالا_گری_وه ( #بالاگریوه ) #Deric

بپرس