علی اباد گاوکش

پیشنهاد کاربران

ریخگلال معروف به پاریس
اینم سندش برای شما آقای نویسنده؟؟؟
باسلام یه نویسنده نباید جانب دارنه و بر اساس تفکرات خودش و با حذف بزرگانی از طایفه اقدام نماید. حالا سوال اینجاست که طایفه حسن جان دو پسر داشته که یکی کربلایی حسن علی و دیگری عباسعلی ( حواسعلی ) که با پسراشون با هم دختر عمو پسر عمو بودن با هم ازدواج کردن چرا و به چه دلیلی حذف شده است. . . ؟؟؟؟
علی اباد گاوکش
همانطور که قبلاً عنوان شد روستای علی آباد گاوکش علاوه بر موقعیت استراتژیکی و داشتن منابع سرشار دارای جمعیت جوان و پیام می باشد بطوری که از جوانان مذکور پنج نفر در مقطع دکتری و هفت نفر در مقطع ارشد و همچنین قریب به پانزده نفر لیسانس دارد و بعد علمی موفقی داشته است روستا از لحاظ آسیب های اجتماعی از قبیل طلاق و اعتیاد شاخص خوب و مثبتی داشته و فاقد فرد معتاد و یا حتی سیگاری است. ورزش مطلوب جوانان علاوه بر فوتبال ورزش والیبال و همچنین دو می باشد که موفقیت های در میان دختران و پسران نیز کسب شده است. ب
...
[مشاهده متن کامل]

بعد مسافتی و قرابت با شهر نور آباد باعث رونق اقتصادی و همچنین فعالیت اجتماعی و کسب و کار شده است. اهالی روستا دارای تدین اسلامی و صد درصد جمعیت شیعه ( اثنی عشری ) می باشند.
وجود رود خانه دایمی ریخگلال ( از شاخه غربی کهمان الشتر. شاخه جنوب غربی گاماسیاب و گوه های گرین و سرخه کوه بویژه از چشمه دایمی اوخیه و چشمه دایمی پیزولکوه ) باعث رونق کشاورزی و سرسبزی منطقه و همچنین منابع شن و ماسه فراوان شده است بطوری که قطب تامین شن و ماسه لرستان می باشد و عبارت ریه یعنی شن و گلال یعنی رود از همین موضوع اتخاذ شده است.
اهمیت دیگر روستا واقع شدن در پایین دست سد تاج امیر می باشد.
این منطقه با توجه به موقعیت مکانی مناسب در واقع یکی از سر شاخه های رود سیمره و همچنین رود کشکان می باشد. ( بطوری که با توجه به تقارن سرچشمه دو رود مذکور حد وسط این دو رود ضرب المثل مشهوری شده که در صورت داشتن نفاق به فرد منافق می گویند نه طرفدار سیمره ای و نه طرفدار کشکان ) .
روستای علی آباد گاوکش دارای چشمهای مشهوری مانند اوخیه . باغ تشمال. پیزولکوه می باشد.
این روستا از شمال به روستاهای چراغ و علیمیرزایی. از جنوب به گاوکش علیا. و از غرب به روستای اولا یا علیا خاوه. و شرق به خسرو بیگ متصل است.
قشر کارمندی که قبلاً از روستا بخاطر شغل کوچ نموده اند در حال عودت به روستا و ساخت مسکن و ادامه فعالیت اجداد خود می باشند.
کشاورزی روستا نیمه مکانیزه و دارای سه حلقه چاه عمیق می باشد.
صنعت گاوداری در روستا فعال و پویا می باشد.
دسترسی به کوههای اطراف روستا با توجه به نزدیکی آنها در روحیات مردمان روستا موثر و باعث طراوت خاص اهالی شده است.
فامیلی های درون سازمانی در روستا رونق دارد و عمده ازدواج ها فامیلی می باشد.
پرورش مرغ و طیور توسط اهالی جهت تامین زندگی فراهم است.
مدرسه روستا نوساز و در پنج مقطع در حال تحصیل و کسب علم مصر می باشد.
مسجد روستا نوساز و وفعال و دارای خانه عالم ویکی از مهمترین مساجد منطقه می باشد.
پرداخت وجوهات شرعی در روستا به قبل از انقلاب ( با توجه به اسناد موجود ) صورت پذیرفته و ادامه دارد.

روستای مذکور در سال 1332 با کوچ و استقرار طایفه حسنپور از روستای گاوکش علیا ( سه کیلومتر ) فاصله ایجاد شده و علت ایجاد قرابت کشاورزان خانواده حسن پور به اراضی کشاورزی مستقر در این روستا بوده است منتهی روستای مذکور به علت موقعیت سوق الجیشی و استراتژیکی اعم از منابع آبی و دسترسی به شریان اصلی راه نورآباد به نهاوند و از طرفی بعلت همسایگی با پنج روستای بالا دست خسروبیگ همواره حایز اهمیت بوده لذا با. استقرار طایفه حسن پور ( سه خانواده برادری صید علی. باقر و صید قاسم ) روستا کم کم رونق یافته تا اینکه به علت زاد و لد و افزایش جمعیت خانواری و از سویی پذیرش همسایگی طایفه امامی ( از دراویش منطقه بابا بزرگ ) شاهد رونق و توسعه بیشتر بوده.
...
[مشاهده متن کامل]

اهالی روستا بعلت موقعیت تردد سایر روستا ها همواره از سخاوت و مهمانی زبانزد منطقه بوده اند.
در اوایل انقلاب با موج پنج روستای خسروبیگی. روستای علی آباد دوباره با بحران و تشکیل ماندگاری مواجه می شود و از سویی حوصله و صبر اهالی در مواجهه با مشکلات و از سویی ساخت و ساز ها و تاسیسات و همچنین داشتن احشام و کسب تجربه کشاورزی و دامداری و همچنین قومی با سایر ین مزید بر ادامه فعالیت و دلگرمی جهت استقرار مداوم می باشد. تا اینکه با پیروزی انقلاب و کمک روحانیت مبارز از قبیل مرحوم شهید علیرضا قاسم پور و حجت الاسلام و المسلمین حاج آقا سیدمحدودی کرمانی ( نامبرده از روحانیون فعال انقلاب در دوره ای رییس دادگاه مدنی خاص و چند دوره نماینده مردم کرمان و همچنین قاضی و عضو شعبه شانزدهم دیوان عالی کشور بودند ) و حجت الاسلام شیخ محمد محمودی ( اصالتا اهل تویسرکان همدان و از همزمان مرحوم شهید چمران و جانباز دفاع مقدس در آبان و ایران بودند ) ضمن آگاهی بخشی به اهالی و تشویق منطقه برای مشایعت با انقلاب و حضور در جبهه . مبادرت به ساخت مدرسه ای نسبتا مدرن با ۱۴ کلاس و اختصاص یکی از کلاس ها به عنوان مسجد روستا و همچنین ایجاد کتابخانه فرهنگی کمک شایان ذکری در جهت آگاهی بخشی روستا شدند که تا کنون این موضوع استمرار داشته است.
روستا در حالا حاضر رونق چشمگیری داشته و علاوه بر کشاورزی و دامداری صنعت باغداری بویژه کاشت درخت گردو ( قریب بیست هکتار ) قطب کردشکریو اقتصادی منطقه می باشد.
شهرک صنعتی علیمیرزایی در سه کیلومتری روستا می باشد.
از بزرگان روستا می توان به آقایان مرحوم:
صید علی. صید باقر. صید قاسم. صیدعلی اله. صید حسن . صید حسین و صید غلام و صید ابراهیم همگی حسن پور از طایفه حسن پور
علی قاسم. محمد قاسم. سوخته زار. کرم رضا همگی امامی از طایفه امامی.
صید رضا . محمد رضا میرزایی از طایفه میرزایی نامبرده.

روستایی بسیار سرسبز با فاصله پانزده کیلومتر از مرکز شهرستان دلفان اوایل انقلاب بعد از تقسیمات جدید اسم روستا که به نام حاج صید علی بوده به علی آباد گاوکش تغییر داده شد

بپرس