علوم العربیه

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] علوم العربیة (کتاب). «علوم العربیة»، اثر سید هاشم حسینی تهرانی است.
«علوم العربیة»، اثر سید هاشم حسینی تهرانی، کتابی است به زبان فارسی (جلد اول) و عربی (جلد دوم) که پیرامون علم صرف و اشتقاق و علم نحو بوده و در سال ۱۳۵۳ ش، نوشته شده است.

[ویکی نور] «علوم العربیة»، اثر سید هاشم حسینی تهرانی، کتابی است به زبان فارسی (جلد اول) و عربی (جلد دوم) که پیرامون علم صرف و اشتقاق و علم نحو بوده و در سال 1353ش، نوشته شده است.
مطالب در دو جلد ارائه گردیده و هر جلد، با مقدمه ای از نویسنده آغاز شده است. مباحث جلد اول، بدون تبویب و فصل بندی خاصی ارائه گردیده، ولی جلد دوم، دارای سه مقصد و خاتمه بوده که هر مقصد در چندین مبحث، خلاصه گردیده است.
سعی نویسنده بر آن بوده که ترتیب و تصنیف مباحث و ابواب کتاب، به گونه ای صورت گرفته باشد که حفظ آن ها برای محصلین، در کمال سهولت و آسانی بوده و درعین حال، از جنبه مطالب و قواعد، استیفاء کامل به دست آمده باشد؛ آن چنان که اهل دراست صرف، از سایر کتاب ها، بی نیاز شوند .
منابعی که مؤلف در تدوین کتاب از آن ها بهره برده و استشهادات خود را از آن ها اخذ نموده، عبارت است از: قرآن کریم، برخی از احادیث، کلمات امیرالمؤمنین(ع) از «نهج البلاغة» و «غرر الحکم» آمدی، بعضی از امثال، کلمات و اشعار از دواوین شعرا و... .
جلد اول، با مقدمه مختصری در معرفی علوم عربیه آغاز گردیده است. این علوم که چهارده علم می باشد، عبارت است از: علم صرف، اشتقاق، لغت، نحو، کتابت، قرائت، تجوید، معانی، بیان، بدیع، شعر، انشاء، امثال و تاریخ ادب. نویسنده، معتقد است کسی که دارای این علوم باشد، بر کلام عرب مسلط بوده و کمال استفاده را از آیات و احادیث، می تواند ببرد .

[ویکی فقه] علوم العربیه (کتاب). «علوم العربیة»، اثر سید هاشم حسینی تهرانی است.
«علوم العربیة»، اثر سید هاشم حسینی تهرانی، کتابی است به زبان فارسی (جلد اول) و عربی (جلد دوم) که پیرامون علم صرف و اشتقاق و علم نحو بوده و در سال ۱۳۵۳ ش، نوشته شده است.
ساختار
مطالب در دو جلد ارائه گردیده و هر جلد، با مقدمه ای از نویسنده آغاز شده است. مباحث جلد اول، بدون تبویب و فصل بندی خاصی ارائه گردیده، ولی جلد دوم، دارای سه مقصد و خاتمه بوده که هر مقصد در چندین مبحث، خلاصه گردیده است. سعی نویسنده بر آن بوده که ترتیب و تصنیف مباحث و ابواب کتاب، به گونه ای صورت گرفته باشد که حفظ آن ها برای محصلین، در کمال سهولت و آسانی بوده و درعین حال، از جنبه مطالب و قواعد، استیفاء کامل به دست آمده باشد؛ آن چنان که اهل دراست صرف، از سایر کتاب ها، بی نیاز شوند. منابعی که مؤلف در تدوین کتاب از آن ها بهره برده و استشهادات خود را از آن ها اخذ نموده، عبارت است از: قرآن کریم، برخی از احادیث، کلمات امیرالمؤمنین ـ علیه السلام ـ از «نهج البلاغه» و «غرر الحکم» آمدی، بعضی از امثال، کلمات و اشعار از دواوین شعرا و... .
گزارش محتوا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس