علوم البلاغه البیان و المعانی و البدیع

دانشنامه اسلامی

[ویکی فقه] علوم البلاغة، البیان و المعانی و البدیع (کتاب). «علوم البلاغة، البیان و المعانی و البدیع»، اثر احمد مصطفی المراغی است.
«علوم البلاغة، البیان و المعانی و البدیع»، اثر احمد مصطفی المراغی، مشتمل بر تعریف و بیان اغراض و اهداف و مباحث هریک از علوم بیان، معانی و بدیع می باشد که به زبان عربی نوشته شده است.

[ویکی نور] علوم البلاغة، البیان و المعانی و البدیع، اثر احمد مصطفی المراغی ، مشتمل بر تعریف و بیان اغراض و اهداف و مباحث هریک از علوم بیان، معانی و بدیع می باشد که به زبان عربی نوشته شده است.
کتاب با مقدمه نویسنده آغاز و مطالب در سه بخش و یک خاتمه و هر بخش در چندین باب تنظیم شده است.
نویسنده در ابتدا، به علم معانی و پس از آن به علم بیان و بدیع پرداخته است. وی در هر قسمت، ابتدا به تعریف لغوی و اصطلاحی هر علم اهتمام نهاده و ضمن تشرح فواید و اغراض آن، از شواهد قرآنی و شعری برای فهم بهتر مطالب، استفاده کرده است.
در مقدمه، ابتدا گوشه هایی از تاریخ علوم بیان و بلاغت ذکر و سپس، حقیقت فصاحت و بلاغت، از لحاظ لغوی و اصطلاحی، مورد بحث و بررسی قرار گرفته است
بخش اول که دارای یازده باب می باشد، به علم معانی اختصاص یافته است. علم معانی، آگاهی یافتن به قواعدی است که به وسیله آن ها، کیفیت مطابقت کلام با مقتضای حال شناخته می شود و به کمک آن، صیانت از خطا در تأدیه معنای مراد، حاصل می گردد. در این علم، اسبابی که انگیزه تقدیم یا تأخیر، حذف و ذکر، ایجاز و اطناب، فصل و وصل و... می گردد، شناخته می شود؛ به عنوان مثال به وسیله این علم به این آگاهی می رسیم که برای افاده ثبات با توجه به اقتضای مقام باید از جمله اسمیه، استفاده کرد یا در هنگام مدح و تمجید سخن را به درازا کشید

[ویکی فقه] علوم البلاغه البیان و المعانی و البدیع (کتاب). «علوم البلاغة، البیان و المعانی و البدیع»، اثر احمد مصطفی المراغی است.
«علوم البلاغة، البیان و المعانی و البدیع»، اثر احمد مصطفی المراغی، مشتمل بر تعریف و بیان اغراض و اهداف و مباحث هریک از علوم بیان، معانی و بدیع می باشد که به زبان عربی نوشته شده است.
ساختار
کتاب با مقدمه نویسنده آغاز و مطالب در سه بخش و یک خاتمه و هر بخش در چندین باب تنظیم شده است. نویسنده در ابتدا، به علم معانی و پس از آن به علم بیان و بدیع پرداخته است. وی در هر قسمت، ابتدا به تعریف لغوی و اصطلاحی هر علم اهتمام نهاده و ضمن تشرح فواید و اغراض آن، از شواهد قرآنی و شعری برای فهم بهتر مطالب، استفاده کرده است.
گزارش محتوا
...

پیشنهاد کاربران

بپرس