علم الدین سنجر

لغت نامه دهخدا

علم الدین سنجر. [ ع َ ل َ مُدْ دی س َ ج َ ] ( اِخ ) ( امیر... ) وی حاکم و مدافعقلعه رَحْبة واقع در سرحد شام ، در ساحل راست فرات ،بین عانة و رقة بود. در سال 702 هَ. ق. وقتی غازان ایلخانی در راه خود برای حمله به شام و مصر، به قلعه رحبه رسید امیر علم الدین مذکور را باطاعت خواند. وی به این عذر که چون رحبه سرحد شام است و با تسلیم آن رخنه در ارکان مسلمانان خواهد افتاد و تسلیم کننده آن به خیانت منسوب خواهد شد، از واگذاری رحبه خودداری کرد و به غازان قول داد که اگر او به تسخیر شام موفق شود از سپردن آن امتناع نورزد. غازان هم عذر اورا مقبول شمرده از سر رحبه گذشت. ( از تاریخ مفصل ایران ، مغول ص 276 ) ( از حبیب السیر چ خیام ج 3 ص 155 ).

علم الدین سنجر. [ ع َ ل َ مُدْ دی س َ ج َ ] ( اِخ ) شجاعی. از امرای الملک الاشرف صلاح الدین خلیل ، خلیفه مصر است. وقتی محمد ملقب به الملک الناصر برادر نه ساله الملک الاشرف به پادشاهی مصر رسید، علم الدین مذکور سمت وزارت وی را یافت. ولی سایر امرا که از تبعیت طفلی نه ساله ننگ داشتند اتفاق کرده به دست کتبغا، علم الدین سنجر شجاعی را کشتند و الملک الناصر را در قلعه ای محبوس کرده و کتبغا را با لقب الملک العادل به تاریخ 9 محرم سال 694 هَ. ق. به سلطنت نشاندند. ( از تاریخ مفصل ایران ، مغول ص 268 ).

فرهنگ فارسی

شجاعی از امرای الملک الاشرف صلاح الدین خلیل خلیفه مصر است وقتی محمد ملقب به الملک الناصر برادر نه ساله الملک الاشرف بپادشاهی مصر رسید علم الدین مذکور سمت وزارت ویرا یافت ولی سایر امرا که از تبعیت طفلی نه ساله ننگ داشتند اتفاق کرده بدست کتبغا علم الدین سنجر شجاعی را کشتند و الملک الناصر را در قلعه ای محبوس کرده و کتبغا را بالقب الملک العادل بتاریخ ۹ محرم سال ۶۹۴ قمری بسلطنت نشاندند

پیشنهاد کاربران

بپرس