علامه حائری

لغت نامه دهخدا

علامه حائری. [ ع َل ْ لا م َ ءِ ] ( اِخ ) حاج شیخ عبدالکریم بن محمدجعفر مهجردی یا میجردی یزدی حائری. از اجله علمای طراز اول این عصر می باشد. در سال 1276 هَ. ق. در دهی بنام «میجرد» از دهات یزد متولد شد. پس از تکمیل مقدمات علوم عربی و ادبی رهسپار عتبات شده نزد حاج میرزا حسین شیرازی و شیخ فضل اﷲ نوری و آخوند ملا کاظم خراسانی و سیدکاظم و سیدمحمد اسپهانی فشارکی یزدی تلمذ نمود. در سال 1332 هَ. ق. از کربلابه سلطان آباد ایران مراجعت کرد و در سال 1340 هَ. ق. به قم رفته حوزه علمیه آنجا را تشکیل داد. و براثر توجه و اهتمام وی شماره طلاب این حوزه پانصد تن شد و تمام وسایل لازم ایشان فراهم شد و هر یک را به فراخور استعداد علمی و عملی خود وظیفه ای مقرر کرد. او در سال 1355 هَ. ق. وفات یافت و در سمت بالای سر حضرت معصومه ( ع ) مدفون گشت. تألیفات وی عبارتست از: 1- تقریرات ، که تقریرات استاد خود سیدمحمد فشارکی است. 2- دررالفوائد فی الاصول ، که سه مرتبه در ایران چاپ شده است. 3- کتاب الرضا ( ع ). 4- کتاب الصلاة که در تهران چاپ شده. 5- کتاب المواریث. 6- کتاب النکاح.
وی در قم دارای آثار خیریه ایست که از آن جمله است :1- بیمارستان قم. 2- قبرستان تازه قم در کنار رودخانه. 3- غسال خانه. 4- تعمیرات مدارس قم و ساختمان مرتبه فوقانی مدرسه دارالشفا و مدرسه فیضیه و چراغ برقی آنها. 5- کتابخانه مدرسه فیضیه... ( از ریحانةالادب ج 1 ص 32 از احسن الودیعه و الذریعة و غیره ).

فرهنگ فارسی

حاج شیخ عبدالکریم بن محمد جعفر مهجردی یا میجردی یزدی حائری از اجله علمای طراز اول این عصر می باشد و در سال ۱۲۷۶ هجری قمری در دهی بنام میجرد از دهات یزد متولد شد و پس از تکمیل مقدمات علوم عربی وادیی رهسپار عتبات شده و نزد حاج میرزا حسین شیرازی و میرزا محمد تقی شیرازی و شیخ فضل الله نوری و آخوند ملا کاظم خراسانی و سید کاظم و سید محمد اسپهانی فشارکی یزدی تلمذ نمود

پیشنهاد کاربران

بپرس