عظیمی حبیب الله

دانشنامه اسلامی

[ویکی نور] دکتر «حبیب الله عظیمی»، از نویسندگان، محققان و نسخه شناسان معاصر ما است.
او به سال 1341ش در شهر «آران»، در استان اصفهان، چشم به جهان گشود. پس از دریافت درجه دکترا، به استخدام کتابخانه ملی ایران درآمد.
از مسئولیت های وی می توان به مدیریت بخش کتاب های نفیس و معاونت کتابخانه ملی اشاره کرد.
از ایشان مقالاتی در همایش های مختلف، دایره المعارف کتابداری و اطلاع رسانی و مجلاتی همچون آیینه میراث، اطلاع رسانی و کتابداری، کتاب ماه کلیات، کتاب ماه ادبیات و وقف میراث جاویدان منتشر شده است.
اطلاعات دیگری در مورد وی منتشر نشده است.

پیشنهاد کاربران

تکمیل اطلاعات بیوگرافی:
عظیمی، حبیب الله، 1341 -
به سال 1341 در شهرستان آران در خانواده مذهبی متولد شد. دردوران دبیرستان که مصادف با شروع انقلاب بود، ایشان در راه اندازی تظاهرات در شهر کاشان و خصوصاً شروع آن در مهر ماه 1357 در دبیرستان پهلوی آن زمان نقش مؤثری داشت که در درگیری با کماندوها در دبیرستان مجروح شد. به سال 1359 به عنوان رتبه اول رشته ریاضی فیزیک در مقطع دیپلم فارغ التحصیل شد. در این زمان با توجه به تعطیل شدن دانشگاهها ( به لحاظ انقلاب فرهنگی ) وارد جهاد سازندگی آران شد و با شروع جنگ تحمیلی در آبان 1359 به عنوان امدادگر و جهادگر داوطلبانه عازم منطقه آبادان و خرمشهر شد. چندین ماه در منطقه جنوب بود. سپس به عضویت سپاه پاسداران منطقه محروم سیستان و بلوچستان ( زاهدان ) در آمد و در سطح این استان ( زاهدان و ایرانشهر ) در مراکز درمانی وابسته به سپاه مشغول فعالیت شد. پس از چند ماه به لحاظ اصرار شدید وی مبنی بر اعزام به جبهه قبل از عملیات فتح المبین و عدم موافقت سپاه سیستان و بلوچستان مجبور به استعفا در سپاه شد ودر حین پذیرفته شدن در اولین دوره تربیت معلم پس از بازگشایی این مراکز - پس از دوران انقلاب فرهنگی - در رشته ریاضی در تربیت معلم شهید رجایی اصفهان و مشغول شدن به درس و بحث ، با لشگر امام حسین ( ع ) به عنوان بسیجی به منطقه فتح المبین اعزام شد. در این زمان مسئول امداد گردان در گردان خط شکن امام محمد باقر ( ع ) شد.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در عملیات آزادسازی خرمشهر در منطقه شلمچه دوم خردادماه 1361 مجروح و قطع نخاع شد. پس از مدتی درمان در بیمارستان های مختلف به آسایشگاه ثارالله وارد شد و همزمان با بازگشایی دانشگاهها به همراه عده ای از دوستان قطع نخاع جانباز به عنوان اولین گروه جانباز هفتاد درصد وارد دانشگاه شدند و به همراه دوستان دررشته الهیات ومعارف اسلامی در دانشگاه تهران مشغول به تحصیل شد.
به سال 1366در مقطع لیسانس رشته الهیات با رتبه عالی در دانشگاه تهران فارغ التحصیل شد و به سال 1369 در مقطع فوق لیسانس دانشگاه تهران در رشته فقه و حقوق اسلامی با رتبه اول فارغ التحصیل و موفق به دریافت لوح تقدیر رتبه اولی از ریاست محترم جمهور شد.
به سال 1370 عضو هیأت علمی پژوهشی کتابخانه ملی شد و کار تحقیقی خود را در این سازمان در سازماندهی و فهرست نویسی نسخ خطی شروع کرد. همزمان تدریس در دانشگاهها را از 1369 شروع کرد و تاکنون تقریباً در هر ترم تحصیلی چند واحد را در دانشگاههای الزهرا، تربیت معلم ، دانشکده کتابخانه ملی ، دانشگاه تقریب مذاهب اسلامی ، دانشگاه شهید بهشتی و بنیاد ایرانشناسی ، دانشگاه امام رضا ( ع ) در مشهد دروس مختلف در گرایشهای فقه، حقوق و نسخه شناسی تدریس کرده اند. از سال 1376 در دانشگاه فردوسی مشهد دکترای خود را در گرایش فقه و حقوق اسلامی شروع کرده و در سال 1381 با رتبه عالی از این دانشگاه فارغ التحصیل شد.
از سال 1381 تا 1385 مدیر کل کتابهای خطی و نادر سازمان اسناد و کتابخانه ملی و از سال 1385 تا1392 معاون کتابخانه ملی و در حال حاضر مشاور علمی رئیس سازمان اسناد و کتابخانه ملی می باشد و در گروههای مختلف علمی و پژوهشی این سازمان و مؤسسات علمی دیگر عضویت دارند.
در خردادماه سال 1397 کتاب ارجنامه ایشان با نام"از سینه خاکریز تا بلندای تحقیق " در 494 صفحه مشتمل بر زندگینامه حودنوشت و خاطرات دوران حضور ایشان در جبهه همراه با مکاتبات و نامه های ارسالی آن زمان به خانواده و مقالاتی در باره وی از اساتید و پژوهشگران همراه با نمونه هایی از تقدیرنامه ها وتصاویری از ادوار مختلف فعالیت ایشان توسط مجمع ذخایر اسلامی قم منشر گردید.
فعالیت های علمی و پژوهشی
1. تاکنون 15 عنوان کتاب در موضوعات مختلف علوم اسلامی و نسخه شناسی وعلوم کتابداری همچون : تاریخ فقه و فقها ، تصحیح و تحقیق شرح دو جلدی نهج البلاغه با عنوان منهاج الولایه فی شرح نهج البلاغه ، تصحیح و تحقیق نقدالاصول فیض کاشانی ، چندین مجلد فهرست نسخ خطی کتابخانه ملی، نسخه نامه، اصول و مبانی نسخه شناسی دو زبانه فارسی و انگلیسی ، مکتب هنری شیراز در نسخ خطی ایرانی را تألیف وکتاب انگلیسی اصول ایفلا برای حفاظت و نگهداری مواد کتابخانه ای را ترجمه به فارسی نموده است.
2. مقالات متعددی در موضوعات کتابداری و اطلاع رسانی و یا فقهی و حقوقی در مجلات علمی پژوهشی و علمی ترویجی و تخصصی ( 14 مقاله علمی پژوهشی و 9 مقاله علمی ترویجی ) به چاپ رسانده و چندین مقاله در موضوع های نسخه شناسی و حقوقی در کنفرانسهای بین المللی خارج از کشور ارائه نموده است.
3. تألیفاتی از ایشان در خارج از کشورهمچون مؤسسه الفرقان للتراث الاسلامی ( در لندن ) به زبان عربی و انتشارات دانشگاهی LAMBERT آلمان به زبان انگلیسی در موضوع نسخه شناسی نسخ خطی اسلامی به چاپ رسیده است.
4. ایشان هم اکنون عضو اتحادیه �انجمن مخطوطات اسلامی� ثبت شده در دانشگاه کمبریج می باشند. همچنین ایشان به گروه شرق شناسی دانشگاه کمبریج در جهت رسیدن به شیوه سازماندهی جهانی نسخه های خطی اسلامی ( که از ابداعات ایشان در کتابخانه ملی بوده ) مشاوره داده اند .
5. وی یک بار در دانشگاه دورهام انگلیس در خصوص شبیه سازی انسان به لحاظ فقه اسلامی و حقوقی به زبان انگلیسی ؛3 بار در سمینار های سالیانه نسخه های خطی دانشگاه کمبریج در زمینه نسخه های خطی به زبان انگلیسی ؛ 2 بار ( یکبار انگلیسی و یکبار فارسی ) در سمینارهای ترکیه ؛ 2 بار به زبان انگلیسی در سمینارهای مرکز ملی نسخه های خطی گرجستان ؛ دوبار به زبان فارسی در سمینارهای دانشگاه علیگر و کتابخانه رضا رامپور هندوستان ؛ یک بار به زبان عربی در سمینار کشور سوریه مقالاتی ارائه کرده اند. وی کارگاه آموزشی نسخ خطی دو روزه برای اساتید زبان و ادب فارسی در دانشگاه علیگر هند برگزار کرده اند.
6. راهنمایی و مشاوره پایان نامه های متعدد دانشگاهی ( استاد راهنما در بالغ بر 43 پایان نامه ) در گروه زبان و ادبیات فارسی دانشگاه علامه طباطبایی، گروه نسخه شناسی دانشگاه شهید بهشتی و بنیاد ایرانشناسی در تهران ، دانشگاه امام رضا ( ع ) در مشهد وگروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه آزاد اسلامیدر تهران و همدان، گروه حقوق دانشگاه آزاد اسلامی زنجان وگروه فقه و حقوق اسلامی دانشگاه مذاهب اسلامی در تهران از سال 1382 تا کنون از دیگر فعالیت های علمی ایشان است.
جوایز و افتخارات:
1. دریافت لوح تقدیر از رئیس جمهور به جهت فارغ التحصیل رتبه اول در مقطع کارشناسی ارشد دانشگاه تهران
2. دریافت لوح تقدیر از رئیس جمهور به جهت دانشجوی نمونه کشوری در مقطع دکتری دانشگاه فردوسی مشهد
3. دریافت لوح تقدیر از رئیس جمهور به جهت برگزیده اولین کنگره ملی ایثار در بهمن ماه 1383 به عنوان ایثارگر نخبه بوده است.
4. دریافت لوح تقدیر از وزیر علوم به جهت دانشجوی نمونه کشوری در مقطع دکتری
5. دریافت لوح تقدیر از رئیس دانشگاه فردوسی مشهد به جهت پژوهشگر نمونه در سطح دانشگاه

بپرس