عطاءالله مهاجرانی

پیشنهاد کاربران

سیّد عطاءالله مهاجرانی ( زادهٔ ۱۳۳۳ در شهر اراک ) سیاستمدار و نویسنده ایرانی است. وی نمایندهٔ شیراز در دورهٔ اول مجلس شورای اسلامی، معاون پارلمانی نخست وزیر در دوران نخست وزیری میرحسین موسوی، معاون پارلمانی رئیس جمهور در دوران ریاست جمهوری هاشمی رفسنجانی، عضو شورای سیاست گذاری صداوسیما و همچنین وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در دورهٔ اول ریاست جمهوری محمد خاتمی بود. او همچنین عضو هیئت علمی گروه تاریخ دانشگاه تربیت مدرس بود و هم اکنون در بریتانیا سکونت دارد.
...
[مشاهده متن کامل]

وی در تاریخ ۲ مرداد ۱۳۳۳ در اراک زاده شد. تحصیلات عالی خود را در رشتهٔ تاریخ در دانشگاه های اصفهان ( کارشناسی ) ، شیراز ( کارشناسی ارشد ) و تهران ( دکتری ) گرفت.
همسر او جمیله کدیور و نیز برادرزنش محسن کدیور، از فعالان سیاسی اند. همچنین در تاریخ ۱۸ نوامبر ۲۰۱۵ میلادی، اعلام شد که محمدمحسن مهاجرانی، پسر عطاءالله مهاجرانی، در رابطه با پروندهٔ گم شدن یک دکل نفتی گم شده، بازداشت شده است. شرکت مهندسی و ساخت تأسیسات دریایی ایران یک طرف این قرارداد بوده است. محسن مهاجرانی نهایتاً از اتهامات پروندهٔ دکل نفتی تبرئه شد.
او در نخستین مجلس پس از انقلاب ۱۳۵۷ یعنی در سال های ۱۳۵۹ تا ۱۳۶۳ نمایندهٔ شیراز در مجلس بود. سپس در سال ۱۳۶۳ به عنوان رایزن فرهنگی ایران در پاکستان منصوب شد و به مدت یک سال در این سمت بود.
در فروردین ماه سال ۱۳۶۱ در زمانی که عطاالله مهاجرانی نمایندهٔ مردم شیراز در نخستین دورهٔ مجلس شورای اسلامی بود؛ در نشریه ای به نام والفجر ( نشریهٔ جنبش آزادیبخش مستضعفین جهان به مدیریت ابوحنیف ) در تاریخ ( دوشنبه ۳۰ فروردین ۱۳۶۱ ) در نوشتهٔ تندی، حملات شدیدی را متوجه صادق قطب زاده، مهندس مهدی بازرگان و نهضت آزادی می سازد. نشریه ای که تیتر اصلی آن چنین است: «مرگ بر بازرگان و قطب زاده»، و مهاجرانی یادداشت اصلی این نشریه را نوشته است. این مقاله در حالی نوشته شد که فقط دو هفته از بازداشت قطب زاده می گذشت. نشریه ای که جز مرگ برای بازرگان و قطب زاده نمی طلبید. در تیتر دوم این نشریه آمده است: «دادسِتان دادسِتان افشا کن بازرگان و قطب زاده را اعدام کن».
در دوران نخست وزیری میرحسین موسوی به سمت معاون حقوقی و پارلمانی نخست وزیر منصوب شد. در مرداد سال ۱۳۶۸ هاشمی رفسنجانی او را به سمت معاون حقوقی و پارلمانی رئیس جمهور منصوب کرد و تا سال ۱۳۷۶ در این سمت باقی ماند.

عطاءالله مهاجرانی
منابع• https://fa.wikipedia.org/wiki/عطاءالله_مهاجرانی

بپرس