عصاره جوانه

پیشنهاد کاربران

�عصاره جوانه�
عصاره جوانه جو | عصاره جوانه گندم | عصاره جوانه برنج | عصاره جوانه جو دوسر
عصاره جوانه غلات مانند گندم و جو را قرنهاست که ایرانیان برای مصارف خوراکی و درمانی استفاده میکنند. معروفترین فراوری شناخته شده از عصاره جوانه در دنیا مربوط به ساخت شیرینی سنتی ایرانی بنام سمنو است. عصاره جوانه گندم و جو در نان و شیرینی و عصاره جوانه برنج بعنوان جایگزینی برای عسل و ساخت چاشنی های دیگر کاربرد دارند. در میان عامه برخی به عصاره جوانه، مالت میگویند.
...
[مشاهده متن کامل]

روش �عصاره گیری جوانه� گندم و جو :
1 - خیساندن دانه گندم و جو و غلات
2 - جوانه زدن
3 - شستشو جوانه ها و جدا کردن آنها
4 - خشک کردن بوسیله پارچه یا حرارت
5 - کوبیدن و چرخ کردن دانه های جوانه زده
6 - مخلوط کردن دانه های چرخ شده با آب
7 - رد کردن از صافی پارچه ای و جدا کردن تفاله از محلول
8 - جوشاندن و همزدن دایم محلول بدست آمده تا تغلیظ مورد نظر
محصول نهایی این هشت مرحله عصاره جوانه گندم یا جو میشود که هر دو در نانوایی، شیرینی پزی، آشپزی و موارد درمانی کاربرد دارند. گاهی این عصاره بصورت شیره و گاهی بصورت خاکه و پودر بفروش میرسد. از تفاله آن برای خوراک دام استفاده میکنند، که اخیراٌ از این تفاله محصولات دیگری نیز میسازند.
اگر عصاره جوانه گندم بسیار تغلیظ شود تبدیل به سمنو میشود و بدون هیچ افزودنی دیگر میدانیم که شیرین است.
قابل ذکر است که عصاره جوانه با شیره تفاوتهایی در منابع اولیه، طعم و مزه، میزان شرینی، بافت، رنگ، موارد استفاده دارند. مثلاً شیره را از گیاهان قندی مانند نیشکر، انگور و خرما میگیرند اما عصاره جوانه را از نشاسته غلات مانند گندم، جو، جو دوسر و برنج استخراج میکنند. شیره با توجه به میوه اولیه شیرینی کمتری میتواند نسبت به عصاره جوانه داشته باشد.

عصاره جوانهعصاره جوانهعصاره جوانه

بپرس